Строителството на многофункционалните сгради в селата Баня и Оризаре напредва

В края на месец септември кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на изграждането на няколко нови обекта на територията на общината.

Строителните дейности по два от тях – многофункционалните  сгради на в с. Баня и с. Оризаре, напредват с бързи темпове. И двете постройки вече са с излети основи, като се планира работата по тях да продължи и през зимните месеци.

И двете сгради ще разполагат с пенсионерски клубове, които възрастните жители на населените места ще използват за срещи и колективни дейности.

На партерния етаж  на сградата в с. Баня ще има и помещения за читалищна дейност, включващи многофункционална зала и сцена, както и компютърен клуб, и библиотека. Вторият етаж  ще разполага с фитнес зала и зала за аеробика с преходно помещение за детска анимация. Предвижда се строителство на сцена пред новооформящото се външно площадно пространство.

Сградата в Оризаре, освен с многофункционалната зала, ще разполага и с офиси на администрацията на Община Несебър, чрез които ще се облекчи достъпът  до административни услуги за жителите на селото.

Чрез осъществяване на проектите ще се удовлетворят нуждите на селата Баня и Оризаре от сгради, в които да се осъществяват обществени и културни мероприятия, като по този начин се улеснява и гарантира качествен социален живот за жителите на населените места.