Старозагорският поет Йордан Пеев гостува в Бургас

Ако метафората е Цветето на поезията, то поезията на Йордан Пеев е Градината на цветята”, казва Петър Анастасов. Дали да приемем думата на един писател за друг писател на доверие, можем да решим сами. Но не и преди да се срещнем на живо с Йордан Пеев и неговата последна книга „Стъклена кожа”. Това ще се случи днес, 26 май,  в Дома на писателя. Поетичната среща ще започне от 18 часа.

Йордан Пеев е роден през 1968 г. в Стара Загора. Завършил е „Българска филология” в Софийския университет. Заедно с Пламен Дойнов, Георги Господинов и Бойко Пенчев създават литературен клуб. В съавторство с Пламен Дойнов издава първата си книга„Сълзите на гнева”, в която негови стихотворения са обединени под заглавието: “Каруцата на ветровете”, за което получава награда „Златно перо”. През януари 2014 г. издава самостоятелен сборник със стихове “Когато смъртта ми прогледне” с редактор Камелия Кондова. Наскоро излезе от печат сборника със стихове „Стъклена кожа” в издателство „Български писател” с художник на книгата Валентин Дончевски и редактор Петър Анастасов. Автор е на романа “Пощальонът” и на книгата за деца и възрастни „Последният Адам”.

Носител е на награди от национални и международни конкурси за поезия, сред които втора награда в конкурса “Веселин Ханчев”, трета награда от Национален поетичен конкурс “Николай Лилиев – 2014″, първа награда от Национален конкурса поезия “Пролет моя 2014″, награда от поетичен конкурс „Срещу вятъра”.