Спортувам с мама и татко в Бургас

На 8 април  /сряда/ от 16 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов“ започва веселото състезание „Спортувам с мама и татко“. Организатори са детска ясла №1 „Бургаско детство“ и Община Бургас. Малчуганите ще се състезават заедно с мама и/или татко, разделени на три  отбора – „Калинка“, “ Слънчице“ и “ Златна рибка“. Настроението ще подгрява водещата – актрисата Невена Станева, с помощта на клоуна Бобчо. Малките спортисти ще получат медали и много награди, осигурени от  Община Бургас и спонсори.

На 11 април /събота/ в спортна зала „Никола Станчев“, к-с „Меден рудник“, ще се проведе традиционният международен турнир по борба „Данко Дачев“. Той се организира от Община Бургас, Българска федерация по борба и „Клуб по класическа борба – Бургас“. Ще вземат участие отборите на: ЦСКА – София, Левски – София, Локомотив – Варна, Ботев – Враца, Олимпик – Тетевен, Класик – Белене, Берое – Стара Загора и Сърбия. Състезанието ще протече от 10 до 17 часа. Официалното откриване е в 13 часа.

Двете събития са част от богатата програма за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта“ – една съвместна инициатива на Община Бургас и организацията ACES .