Созополски села с нови детски площадки, финансирани от ПУДООС

Две созополски села се сдобиха с нови детски площадки през изминалата година, благодарение на Националната кампания „За чиста околна среда – 2015 г.”  През 2015 г. Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда за поредна година проведоха конкурс за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема  „Обичам природата и аз участвам ”.  Средствата бяха предоставени от бюджета на Предприятието и са в размер на 3 500 хил. лв.

С договор от 25.05.2015 г. с. Атия получи финансиране от 9 995,31 за благоустрояване на двора на ОДЗ Моряче. В парка бяха монтирани 4 клатушки тип везна, 2 кошчета за отпадъци, 4 пейки с облегалка, 2 клатушки, пружинна катерушка, къщичка и пясъчник. Поставена бе указателна табела с информация за проекта. Извършено беше озеленяване с храсти с опадливи листа. Направен бе ремонт на люлки, като са внесени 2 броя нови. Извършено беше и почистване на терена, както и изхвърляне на отпадъците.

Село Равадиново получи 9959.83 лева за благоустрояване на парка. Там бяха монтирани 2 бр. пейки с облегалка, люлка, 2 клатушки, 6 кошчета за отпадъци. Изработени бяха фундаменти на детските съоръжения, поставени бяха 2 броя екотабели с кратко описание. Обособени бяха също така места за направа на скални кътове – 2 броя, добре озеленени. Извършено бе озеленяване с различни видове храсти и цветя.