Смет за билет в Бургас

Метъл бандата Grimaze ще предоставят безплатен билет на всеки, който се включи в организираната от тях акция за почистване на района около Кръста на връх „Шилото“ в Бургас. Групата има участие на 29 септември вечерта, а почистването ще започне по в 13 часа при Кръста същият ден.  Grimaze призовават бургазлии също да се включат в акцията, като ръкавиците и чувалите ще са осигурени от тях.

Иницативата е част от тура на Grimaze – „Да Живеем в Чистота“. Той включва организирани дневни събития за почистване на отпадъци и вечерни концерти в градовете: Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Пловдив, Стара Загора и София.

„Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко мнооого отпадъци се хвърлят просто така – сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат“, казват музикантите.