Септември в Цюрих и Прага – бързо и комфортно с полетите на „България Еър“

За всички пътешественици, които нямат търпение да преоткрият отново магията на пътуването, екипът на „България Еър“ е подготвил две неустоими предложения за септемврийска почивка – Цюрих и Прага. И до двата града може да се пътува безпрепятствено – няма наложени местни рестрикции за влизане в страната, не се изисква предоставянето на PCR тест или поставяне под задължителна изолация. Това прави Чехия и Швейцария едни от най-подходящите места за всички, които искат да оползотворят почивните дни през септември, отдавайки се на културен туризъм и развлечения.

„България Еър“ изпълнява редовните си полети до двете дестинации всеки вторник, петък и неделя, което дава чудесна възможност за всеки да планира както кратко уикенд пътуване, така и екскурзия с по-дълъг престой.

Екипът на „България Еър“ подготви и няколко любопитни факта и списък със забележителности, които задължително да видите, ако решите да посетите Цюрих и Прага.

Цюрих – бижуто на Швейцария

Цюрих е най-големият и космополитен град в Швейцария, а световните класации му отреждат първо място по качество и стандарт на живот в Европа. Разположен е на живописните брегове на езерото Цюрих и в основата на Алпите, което обещава на всеки посетил го незабравими природни гледки. Градът е дом на многовековна култура и в него може да откриете множество музеи.

Ако сте почитатели на културния туризъм, то едно от задължително трябва да посетите Швейцарския национален музей, разположен в замъка в алпийски стил.  

Катедралата „Гросмюнстер“ е един от символите на Цюрих и едно от най-посещаваните от туристите места. Нейният строеж отнема над 100 години, а според местна легенда тя е основана от Карл Велики, чийто кон спрял на мястото, където били гробници на патронните светци на Цюрих. В исторически план катедралата е мястото, където се поставя началото на швейцаарско-немската реформация.

Църквата „Св. Петър“ е друга задължителност забележителност, която да не пропускате. Това е църквата с най-голям циферблат в света. Построена е през 8 век на място, където в миналото се е издигал храм, посветен на Юпитер.

Прага – непредсказуема и магична

Чешката столица е един от най-красивите градове в Европа, където всеки завой и всяка уличка крие непредсказуеми архитектурни творби. Карловият мост е едно от най-емблематичните места в града. Той свързва двете централни части на Прага и е построен в готически стил, което го прави особено магичен.

Подобно на Цюрих, и Прага има своя великолепна часовникова кула . Красивият й циферблат показва разположението на Луната и Слънцето, а според някои предания създателят й е бил ослепен, за да не може да направи същото творение на друго място в света.

Третото място, което съветваме да не пропускате, е Пражкият замък. Според книгата на рекордите на „Гинес“ това е и най-големият дворцов комплекс в света.

И двата великолепни града са само на няколко часа разстояние с полетите на „България Еър“ – бързо, безпрепятствено и удобно, а септември  е един от най-подходящите месеци за посещението им.