Сдружението на творците и занаятчиите в Несебър с нова социална инициатива

Сдружението на творците и занаятчиите в  Несебър, с подкрепата на кмета на общината Николай Димитров, даде старт на нова социална инициатива. Тя е насочена към  детските градини  и цели набиране на подходящи играчки и занимателни пособия. С тях ще  бъде попълнен и разнообразен фондът на образователните заведения за най-малките.

В рамките на три дни –от 21 до 23 март включително,  всеки имаше възможност да се присъедини към идеята да посрещнем пролетта с усмивки. В инициативата се включи и кметът на Община Несебър Николай Димитров, който  заяви своята лична подкрепа, като изпрати подаръци в централния пункт. Много граждани също се присъединиха към идеята на сдружението, като дариха нови, стари, излишни или непредставляващи  интерес играчки.

Събраните вещи ще бъдат предоставени първо на всички 11 детски градини в общината. Предстоят летните игри на малчуганите в двора на всяка градина и педагозите могат да преценят, какво би им било полезно. Ненужното в детските заведения ще бъде предоставено на Центъра за обществена подкрепа в град Несебър и с тяхна помощ ще бъде раздадено на деца от семейства в неравностойно положение.

Пунктове за събиране на ненужни играчки имаше  в Несебър, Обзор, Свети Влас и Равда.

Към инициативата се присъединиха – ДГ ”Моряче”, ДГ ”Калина Малина” и ДГ „ Яна Лъскова” – гр. Несебър, ДГ „ Мечо Пух” – с. Равда, ДГ „ Делфинче” – гр. Свети Влас, ДГ ”Обзорче” – гр. Обзор, ЦОП – гр. Несебър, НЧ „Изгрев 1927г” – гр. Обзор, ДК „Монро” – гр. Обзор

Всички негодни пластмасови играчки, ще бъдат  предадени на фирмата изкупвач, заедно със следващите постъпления от акцията „Море от капачки за Сами”.