Световноизвестни и наградени вина вина от цял свят идват за петото издание на WINE FEST BURGAS

Петото юбилейно издание на най-голямото и най-значимото винено събитие за южното черноморие – „ Фестивал на виното” – Бургас ще се проведе от 26 до 28 юли 2018 г.  в експозиционен център ФЛОРА.

Посетителите на WINE FEST BURGAS ще могат да се запознаят лично с хората зад щанда, ще могат да съберат информация за любимите продукти и тенденции във винопроизводството, а  всички любители на виното ще могат да си закупят любимите продукти от щандовете с големи ценови намаления на голяма част от вината.

Освен българските, бургаската публика ще има възможността да дегустира и продуктите от над 35 изби и над 350 вида елитни марки вина от цял свят – Италия, Франция, Аржентина , Австралия, Чили.  

Избите, които ще участват на  петото  издание на винения фест, са : Винарска изба „Тохун” ,Бутикова винарна Zelanos, Винарна Черноморско злато, Вила Юстина, Изба Братя Минкови, Винпром Карнобат, Винарна Todoroff, Винарна Братанови, Домейн Мараш, Винарна Златен Рожен, Вила Ямбол, Bloom Winery, Винарна Славовица, Винекс Славянци, Via Vinera, Libera Estate, Винарска изба Едоардо Миролио, Винарна Свищов, Винарна Меди Вали, Винарна Ялово, Vinita, Wine Craft Bulgaria, PROFTRADE, A2B Operations, Gik, Rakiashop.eu, Бизнес солюшънс България.

За първи път тази година Посолството на Аржентина ще представи изби от техния регион и почетен гост на Фестивала ще бъде Н.Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в Република България. По време на официалната церемония на бала на винарите  на 26.07 от 21,30 часа ще бъдат връчени грамоти за топ 10 вина и голямата награда статуетка “Златен Нептун’ за най-добро  бяло вино.

Любителите на вино аксесоари ще могат да си купят ръчно правени стойки за вино, коркови гривни, папионки и други интересни неща.

Фестивалът ще бъде допълнен с участници с ръчно правени бисквити от лимец, сирена с трюфели, трюфели и бонбони с трюфели, както и екзотични пикантни сладка, пюрета и разядки.

Цена на билета за вход 10 лв – включващ безплатна дегустация по щандовете плюс  подарък стъклена  брандирана професионална дегустационна чаша.

Всички посетители които са намерили и носят със себе си нашата специална брошура с намаление на вината ще могат да ползват и допълнителна отстъпка 2 лв от цената на входния билет

Oфициалното  откриване е на 26.07 от 17,00 часа.