Сватбено изложение в Бургас

Петя Пазачева: Сватбената агенция не само пести време и ресурси, но и застрахова от избора на нехармонични и неикономични решения

Сватбата е един от най-важните моменти в живота на всеки. Прецизната организация на това събитие е залог за неговия успех и безупречно осъществяване. Ако сте казали „да“ и този специален ден за вас предстои в близко бъдеще, то не пропускайте Grand Wedding Expo – първото издание на най-младото сватбено изложение за Бургас и региона. На специализирания форум ще откриете професионалистите от този бранш, които ще покажат свои демонстрационни авторски щандове и ще са на разположение за консулт.

Официален старт на Grand Wedding Expo ще бъде даден на 26 януари (събота), а закриването е в късните следобедни часове на 27 януари (неделя). Входът и за участници, и за посетители е свободен. Инициатор, организатор и домакин на изложението е Гранд Хотел и СПА Приморец. Партньор на специализирания форум е DJ Service, Sound and Light.

И в двата дни на Grand Wedding Expo сватбените агенции от Бургас и региона ще присъстват със свои демонстрационни щандове, аранжирани в класически ресторант „Приморец“. На разположение за консулт ще бъдат и фотографи, осветител и озвучител. Свой постоянен представител и демонстрационни сватбени торти ще има сладкарска верига „Роза“. Бижута Belissima Marry Me ще предложат избор от над 400 модела базови брачни халки. Флорист Радослава Вълканова ще експозира декорация от живи цветя. Ще бъдат показани и разкошните сватбени рокли на Pronovias. Допълнителни събития с начало в определен ден и час в рамките на изложението ще покажат още сватбени акценти.

Част от Grand Wedding Expo е и сватбена и парти агенция „Magnetik day“. Ето какво разказва нейният основател и управител Петя Пазачева.

Г-жо Пазачева, бихте ли представили себе си и сватбена агенция „Magnetik day“?

Вече 10 г. сватбена и парти агенция „Magnetik day” е част от празничните събития – семейни и фирмени: детски партита, рождени дни, юбилеи, ергенски и момински партита и други – на много хора. За мен като основател и управител, както и за моя екип, движеща сила през всичките тези години е било доверието на нашите клиенти и нашият стремеж да оправдаем техните очаквания напълно и по най-добрия начин.

Сватбените тържества са основен акцент в нашите услуги. Всяка сватба е уникална и изисква специално отношение и планиране, съобразени изцяло с бъдещите младоженци. При работата си сме водени от желанието да създадем тържество, което да надмине техните очаквания и да остави дълговечни топли и радостни спомени не само у бъдещото семейство, но и у техните гости. За нас винаги е изключително щастлив момент, когато решилите да встъпят в брак влюбени, изберат пътуването им в океана на семейния живот да започне с нас.

Доверието в екипа на Magnetik day означава сливане на нашите идеи, креативност, опит и познания с мечтите и желанията на бъдещите младоженци, за да сътворим заедно един изпълнен с красиви и незабравими моменти празник. С нас, сватбата е магнетичен ден, в който бляновете и романтиката срещат високи перфекционизъм и професионализъм, а пред любовта и фантазиите граници няма.

Кога е най-силният сватбен сезон в Бургас?

От дългогодишния ни опит бих казала, че най-силният и мечтан сезон за сватбени тържества е от май до октомври. Все пак, Бургас е едно от най-приказните морски места в България. Затова и е предпочитана локация за сватбени събития не само от бъдещите младоженци от региона, но и вътрешността на страната и от чужбина. Морските пейзажи са магически по всяко време на деня – включително, когато вечерта настъпва с впечатляващ залез. Тези разкошни природни акценти добавят естетика и емоции към сватбата. Разбира се, тържества се организират и през другите, нелетни месеци. Но периодът май-октомври е любим, главно заради хубавото време, многото възможности за провеждане на изнесени церемонии – или защо не цели тържества – на открито.

Какво Ви мотивира да се включите в Grand Wedding Expo?

За мен и моя екип е чест и удоволствие да бъдем част от Grand Wedding Expo. Благодарности към Гранд Хотел и СПА Приморец за инициативата и смелостта да организира подобно мащабно събитие, при това, напълно безвъзмездно.

Ние, Magnetik day“, няколко години подред заедно с колегите от „White magic” организирахме сватбено изложение Burgas Expo. То събираше на едно място разнообразни компании, чиито услуги и продукти превръщат всяко едно събитие в специален празник. Затова, от пряк опит знаем, колко отговорно и значимо е организирането на подобен специализиран форум. Наясно сме също така, колко вълнуващо е това и колко високи ползи има за бъдещите младоженци – да могат на едно място да открият най-доброто за своя сватбен ден – от сватбени агенции, дизайнери на облекла и бижута, професионални фризьори и фотографи, до производители на бутикови торти, флористи и други свързани със сватбеното тържество специалисти.

Какво ще покаже Вашата сватбена агенция на гостите на Grand Wedding Expo?

Ще покажем нова авторска линия за визия на сватбена маса.

Според мен, придържането към модни тенденции в сватбената декорация е трудно приложимо на практика. До голяма степен бъдещите семейства са тези, които диктуват стила на своето събитие. Ние предлагаме идеите, визията, цветовете – но всичко се пречупва през едно единствено ограничение – индивидуалния вкус на двойката. Както обичам да казвам – ние не сме магьосници, но влагаме своеобразна магия във всичко, което правим, през всичките години работа. А когато съберем желанията на бъдещите младоженци с нашите идеи, креативност, опит и знания, резултатът е неизменен успех и незабравими моменти и спомени.

Превръща ли се използването на услугите на сватбените агенции в норма?

Според думите на всички, които са избирали услугите ни през годините, сватбеният агент е по-скоро голямо улеснение. С нас, хората се чувстват по-спокойни и по-сигурни. Ние сме вид гаранти, че всеки детайл ще бъде осмислен, прецизно планиран и нищо няма да не бъде пропуснато. Услугите на сватбения агент означават и че каквито и да било непредвидени проблеми, които могат да възникнат, ще бъдат решени по възможно най-добрия начин, защото професионалният екип контролира непосредствено всички дейности преди и по време на сватбения ден и за всички ситуации винаги има подготвен план „Б“. Идеята на професионалната услуга на сватбения агент е младоженците да се почувстват като гости на своя празник и пълноценно да се насладят на момента.

Утежнява ли допълнително бюджета използването на услугите на сватбена агенция?

За утежняване на бюджета не може да се говори, точно напротив. Сватбените агенти предлагат най-оптималния вариант на всеки, спрямо конкретния бюджет. Наемайки сватбена агенция вие избирате за себе си професионалист, който ще ви насочи в най-правилните избори на екип за работа, флорист, сладкар, танцьори и въобще всички детайли, до най-малкия, които ще ви спестят не само време, но и ще ви застраховат от избора на нехармонични и неикономични решения.

Имали сме младоженци, които преди да ни се доверят са опитали сами да се справят с организацията на сватбения си ден, но по една или друга причина не са успели в координацията на всички детайли и задачи и затова в последствие са избрали да оставят нещата в наши ръце.

Колко време отнема подготовката на една сватба?

В последните години голям процент от младоженците ни са от чужбина и организацията на сватбеният им ден започва минимум година по-рано, за да може всичко да върви по план и дните преди събитието да са свързани по-скоро със спокойни моменти и довършителни последни детайли, а не с непрестанно тичане по задачи. Естествено имаме и безброй случаи, в които се е налагало сватбата да се организира в много кратък срок (месец или дори седмица), но това по никакъв начин не е повлиявало крайния резултат – за това свидетелства отличната обратна връзка и благодарността на младоженците.

Кои са най-интригуващите сватбени проекти, по които сте работили?

За нас всяка една сватба е специална и всички младоженци са еднакво важни и значими. Отделяме специално внимание при организацията на всяко събитие, независимо дали е малко семейно тържество или приказно сватбено парти с много гости. Едно от най-големите ни успешно преодолени предизвикателства е организацията на сватба за 900 гости. Времето, енергията и усилията, обема работа бяха в пъти повече от обичайното, но благодарение на прецизната организация и екипа до мен всичко мина повече от прекрасно. Младоженците бяха изключително доволни и благодарни, а за нас остана най-прекрасното чувство – на удовлетворение, че не сме предали доверието им.

Като цяло всяка сватба е красива и незабравима и остава в нас за цял живот!

Каква емоционална удовлетвореност Ви носи работата като сватбени консултанти?

За мен най-големият подарък е да видя усмивки на лицата и благодарността в очите на моите младоженци. Мога съвсем  откровено да кажа, че с много голяма част от младоженците ни сме приятели и доста от тях ни избират и за други прекрасни събития в своя живот. Не мисля, че има по-голяма награда от това!

Каква според Вашето професионално мнение е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?

Гранд Хотел и СПА Приморец е предпочитана сватбена локация от младоженците не само заради изисканата база, която предлага, но и заради услугите – храна, класен сервиз и т.н. Факт е, че за един немалък процент от нашите младоженци, които планират събитието си в рамките на Бургас, Приморец е топ локация.

Grand Wedding Expo е окрупнена бляскава възможност, да видите сватбеното тържество в детайли, претворени от професионалистите в бранша. Заповядайте на 26 и 27 януари в Гранд Хотел и СПА Приморец. Освен постоянните експозиции и специалисти, част от изложението ще са и допълнителни тематични подсъбития. Предстои обявяване на пълната програма. Входът и за участници, и за посетители на тематичния форум е свободен.