Румен Желев (ГЕРБ): Горските стопанства в цялата страна ще помагат на пострадали от наводненията места с техника и човешки ресурс

„Въпреки че обстановката в област Бургас след проливните дъждове започва постепенно да се нормализира, все още много населени места имат нужда от помощ и съответната техника. Проведох разговори със зам.-министъра на земеделието доц. Георги Костов във връзка с тежката обстановка не само в района, но и в цялата страна. Ситуацията изисква бързи и адектни мерки, защото значителна част от засегнатите места от бедствието, са трудно достъпни. Днес бе издадена заповед от г-н Костов, с която горските стопанства в цялата страна ще могат да оказват помощ във всички бедстващи райони“. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Румен Желев, който е и член на парламентарната комисия по земеделие и храни.

Той коментира, че подобна практика дава добри резултати и не се използва за първи път. „Заповедта влиза в сила още от днес и така по-бързо ще може да се реагира. Териториалните дирекции и горските стопанства, както и техните служители имат необходимия опит за справяне с подобни ситуации. Като човек, който има дългогодишен опит в тази област, смятам, че така се създава една добра система на организация. Те разполагат с необходимата специализирана техника, с тежки машини, които да помогнат за достигане до пострадалите и за отстраняване на щетите. Има много хора, които живеят на труднодостъпни места и това е възможния начин да се осигури връзка с тях“, коментира народният представител от ГЕРБ-Бургас.