Регионална среща на домоуправителите ще се проведе в Бургас

Срещата има практична насоченост да обучи домоуправителите как да решават проблемите при управлението на сградите

НСЦ „Асоциация на домоуправителите“, съвместно с Община Бургас, организира Първа регионална среща на домоуправителите в Бургас. Тя ще се проведе на 9 февруари, четвъртък, от 10 ч. в сградата на Областна Управа. Срещата има практична насоченост да обучи домоуправителите как да решават проблемите при управлението на сградите.

Г-жа Чанка Коралска,  зам.-кмет с ресор строителство и устройство на територията, ще представи състоянието и управлението на сградите в региона. Ще бъдат представени промените в Закона за етажната собственост от 2016 г., правните възможности на юридически лица да управляват етажна собственост, правомощията, които са дадени на Общото Събрание и начините на разпределение на разходите при управление на сградата.

С помощта на правителството на Германия, гостуващ лектор на събитието ще бъде проф. д-р инж. Бурстедде. Той ще представи добри практики от Германия и други части на света, свързани с управлението и поддръжката на етажната собственост, пречупени през българското законодателство.

Господин Янко Славов, началник на отдел „Инспекция за държавен технически надзор“, ще представи техническите изисквания към сградите и асансьорите и от какво са продиктувани те. Има ли конфликт между интересите на граждани, фирми за поддръжка на асансьори и контролни органи?

Ще можем ли да плащаме по-ниски сметки за стълбищен, асансьорен и жилищен ток? Ще има ли действащ либерализиран пазар за ел. енергия в сферата на жилищата? Отговор на тези въпроси ще дадат от Асоциация свободен енергиен пазар.

Необходимо е домоуправителите предварително да заявят участие. За да бъдат най-точни и пълни отговорите на поканените специалисти, всеки може да отправя предварително своите въпроси на:

e-mail: as_dom@abv.bg

facebook: „Асоциация на домоуправителите“

телефони 0878 67 59 22 / 0876 12 35 06.