Радостина Драгоева подарява поетични детелини на Бургас

Поетесата ще представи четвъртата си книга на 16 юли

Четвъртото листо на детелина” е назовала новата си стихосбирка поетесата Радостина Драгоева. Само по себе си заглавието предизвиква желание да надзърнем между кориците и да  потърсим  популярния символ. За да го споделим и съпреживеем. Противно на правилата, колкото повече се споделя, толкова по-голямо става щастието. Житейското наблюдение показва точно това. Със сигурност и стиховете  на Радостина ще го докажат.  Тя ще подарява на своите стари и нови приятели поетичните детелини от четвъртата си книга на 16 юли.

В „Четвъртото листо на детелина” са събрани около сто стихотворения, обединени в пет цикъла. В тях откриваме философска, любовна, гражданска поезия… Има посвещения, има и морски откровения…  Казано простичко – всеки има възможност да открие своето си стихотворение. Да се остави да бъде завладян от магията на споделянето и да стане съавтор на поетесата. Което, всъщност, е и смисълът на изкуството.

„В творбите си се стремя да сприятелявам думите по между си, защото смятам, че и те като нас се нуждаят от духовен синхрон и непринудена близост. До колко успявам да сторя това ще прецените сами, но потвърждавам невинната чистота в стремежа им да се появят заедно в книга, защото хореографиите на мисълта и въображението имат потребност от собствен, просторен и подреден дом, където да бъде канен читателя. Надявам се да се видим и взаимно да се докоснем с вътрешните си лъчи, сбъдвайки скритото послание в четвъртия листец”, пише в поканата си Радостина Драгоева.

Тя ще очаква своите гости в зала „Петя Дубарова” на КЦ „Морско казино” на 16 юли, четвъртък, от 18 часа

25355989* Радостина Драгоева е родена в Каварна. Живее във Варна, където работи като икономист. Пише от малка и публикува свои стихотворения от ученическа възраст в местни и централни печатни издания. Отличавана е в национални конкурси за поезия, носител на Специалната награда на СБП от Националния литературен конкурс „Георги Давидов“. Член на Славянска литературна и артистична академия, на Сдружение на писателите – Варна, и УС на Фондация „Христо Ботев“. Автор е на книгите „Завръщане“ (2007), „Смисъл в сълзата“ (2011) и „Деца и животни“ (2011). Редактор на „Четвъртото листо на детелина”, четвърта по ред, стигнала до читателите си  с помощта на Община Варна, е Елка Няголова.