Първото издание на Grand Wedding Expo приключи с изключителен успех

Сватбеното изложение събра в Гранд Хотел и СПА Приморец многобройни бъдещи младоженци от цялата страна

Ако се водим от този цитат на прочутия със своите остроумия американец, то можем да определим първото издание на Grand Wedding Expo – най-новото сватбено изложение за Бургас и региона – като повече от успешно.

Но нека да започнем отначало.

А там, в началото, беше идеята на едно място, автентична сватбена локация, да се съберат и срещнат специалистите от сватбения бранш и тези, които имат нужда от тях – бъдещите младоженци. Гранд Хотел и СПА Приморец направи следващата крачка и идеята се превърна в инициатива, която вече си имаше име: Grand Wedding Expo. Сватбеното изложение привлече съмишленици от близо и далеч – все част от един от най-важните дни в живота на всеки човек – онзи, в който казва заветното „Да“. Ето ги и тях:

Сватбени агенции:  Брилянтин, Диаманти, Eventful days, Лалето, Magnetik day, Mirena, Perfecta, White magic, Fines, Harmony, сватбеният агент на Гранд Хотел и СПА Приморец – Георги Неделчев.

Фотографи Ивелин Илиев, Вили Пефтичева, Иван Славов, Мара Радева, Александър Митев, Станислава Пантова, видеооператор Димитър Пантов, Детелина и Божидар Кръстеви от Вонлѐ Арт фотографи

Belissima marry me ювелири с палитра предложения за брачни халки и сватбени бижута

Salzarra – български бранд детски дрехи за специален повод

Булчински рокли Pronovias представени от Сватбен център „Брилянтин“

Булчински рокли Love Bridal London – представени от едноименен сватбен салон „Love Bridal London” в к.к. Слънчев бряг

Флорист Радослава Вълканова

Дизайнерски цветя Big flower

Сладкарска вергига Роза – сватбени торти и кенди бар

Шеф-готвачи Ивелин Кръстев и Красимир Петров от Средиземноморски ресторант Салинина Гранд Хотел и СПА Приморец;

Шампанско Cloudem – облачно шампанско за безоблачен уелкъм дринк и тържества

Щура лаборатория – тематичен персонаж „Пухчо“, пирамида шампанско, технология с пушек подходяща за танц „в облаците“

DJ Service, Sound and Light – креативни мултимедийни решения за сватбеното тържество; Официален партньор на Grand Wedding Expo с грижа за осъществяване на изложението на най-високо техническо ниво

За дни на сватбеното изложение бяха избрани 26 и 27 януари (събота и неделя). После, беше подготовката. След това дойде денят на откриването. Огромна саксия с прекрасни дизайнерски цветя Big Flower посреща гостите пред входа на Гранд Хотел и СПА Приморец, загатвайки за сватбените изненади, които предстоят. Влизаш. Вътре – възстановка на сватбен ритуал – стена от цветя, украсени столове, тюл и изящество от Сватбена агенция „Harmony”. Усмихнати дами в тематични облекла посрещат и представят декора и работата си. Табло маркира програмата на Grand Wedding Expo, която освен постоянни експозиции и специалисти, включва и тематични подсъбития с фиксиран час.

Приказното вито стълбище на Гранд Хотел и СПА Приморец вика погледа, носи алюзии за автентичен замък, с безкрайни алеи от рози на перилата. Следваш ги. Водят до истинско Сватбено царство.

Вляво – бижутата и брачните халки на Belissima Marry me са събрали многобройна публика, която пита, пробва и коментира. След тях, бутикова зала показва представителна селекция детски дрехи за специален случай на Salzarra и булчински рокли на Pronovias. Уговарят се часове за проби на изящните творения на изкуството. В съседната обширна зала място са намерили разкошни композиции на някои от агенциите, както и седящи места в сватбена тематика, голям екран за презентации пред тях, допълнителни осветление и озвучаване от партньора на изложението DJ Service, Sound and Light. Там е мястото за подсъбитията – презентации, част от изложението. Излизаш.

До теб, сладките изкушения на Сладкарска верига „Роза“ във всякакви цветове и размери. Декоратори и сладкари с куртки и усмивки посрещат любопитните с покана да опитат и да превърнат насладата за очите в такава и за небцето. После, потънала в цветна композиция маса, заедно с автора си – флорист Радослава Вълканова.  Вляво от нея – фотографи. Всеки представен с фотокнига и/ или друго креативно решение, обхващащо творенията му. Обясняват, коментират, отговарят на какви ли не въпроси. Стотици фотоси обхващат десетки младоженци в сватбения им ден и разказват истории.

После – още една зала. Вътре следват сватбена маса след сватбена маса, коя от коя по красиви и изящни. Една в по-рустикална тематика, друга с впечатляваща композиция от висящи живи цветя, които изглаждат направо нереални, трета с 3D гръб, четвърта с разкошна стена от рози и декорация формирана около изящни свещници с издължени силуети … и още, и още. Отвън погледа привличат булчинските рокли на Love Bridal London.

Навсякъде бъдещите младоженци, техните семейства и приятели, са посрещани с усмивка, разяснения, печатни материали, а всеки въпрос получава своя отговор.

Специалните събития, част от Grand Wedding Expo привличат аудитория, която разположена удобно попива опит от различни сватбени специалисти, които разказват и показват включително като мултимедийна презентация на специален екран, предоставен от DJ Service, Sound and Light – своята работа. Озвучаването също е на изключително ниво, отново благодарение на партньора на изложението.

Първа пред публиката се изправя флорист Радослава Вълканова. Тя показва нагледно как се случва булчинският букет, като сръчно сплита цветя за композиции. Успоредно с това, дава информация за тенденциите и важните моменти в сватбената флористика. На екрана зад нея, се редуват нейни творения – едно от друго по-впечатляващи. Компания в представянето й прави водещият на Grand Wedding Expo – Манол Тодоров.

Часове по-късно, презентация има Атанас Димитров от DJ Service, Sound and Light. Той представя мултимедията като креативно средство за събития. Опитът му в комуникация с публиката си личи. Още в първите минути на събитието, сцената и публиката потъват в облаци от специална машина за пушек. Млада дама-зрител на презентацията, инстинктивно се сгушва в облаците. През екрана преминават разлюлени жита, цветя, зеленина, небе… демонстрирайки все по-силната спойка технология-човек и устойчивото място на технологиите в сватбения ден – визуално, като звук, осветление и различни ефекти, постигнати чрез мултимедия.

В 17:00 часа две дами, в разкошни булчински рокли на Pronovias, са седнали пред публиката. До тях е стилист Ксения Вълева от СПА център „6th Sense”. Пред аудиторията тя говори за тенденциите в сватбените прически, като същевременно нанася последните щрихи в косите на двете дами пред себе си – Мис България 2018 Теодора Мудева и Мария Желязкова. Те са част отInter Model’s и предстои да дефилират на следващото събитие – ревю-спектакъл, заедно с Ралица Ненова – Мис Черноморец 2018, Мая Великова – Мисис Бургас 2016, Вержиния Иванова – Мисис Бургас 2018, Вице Мисис Бургас – Ваня Димитрова, участничката в Мисис Бургас – Мария Желязкова и актуалните модели на агенцията Стела Николова и Бела Димитрова.

Бляскавото ревю започва час по-късно, в лаунджа на Гранд Хотел и СПА Приморец. То показва последните модели булчински рокли на Pronovias, Барселона. Дефилират моделите на Inter Model’s, всички с прически дело на стилист Ксения Вълева и грим на Наталия Атанасова от СПА център „6th Sense”. Дефилето представя и премиера на последната линия официални детски облекла на Salzarra, заснети в същия ден в Гранд Хотел и СПА Приморец за каталог на българския бранд. Гостите на ревюто аплодират всеки модел. В чашите им с уелкъм дринк плуват цветните облаци на шампанско Cloudem. Сред публиката се разхожда персонажа на „Щура лаборатория“ – Пухчо, който отлично се вписва като анимация в сватбено събитие. На живо пред публиката пирамида чаши шампанско е зрелищно и професионално изпълнена с Cloudem, а добавеният сух лед създава облачен водопад около нея. В края на ревюто, пухкави облаци обгръщат и гостите, застанали близо до сцената.

В неделния ден от Grand Wedding Expo е време за фотографска презентация. Пред публиката застава Ивелин Илиев. Разказва, показва, шегува се, отговаря на въпроси и комуникира с колеги. Екрана зад него показва кадри от фотосесии, които той е заснел с половинката си и в живота, и във фотографското поприще – Ваня Монова-Илиева, която го подкрепя от първия ред, като включително допълва разказите му. Снимките им са неземно живи, точно като кадри от лента на Алмодовар. Живели са 10 години в Испания и това си личи.

После, е ред на шеф Красимир Петров от Средиземноморски ресторант „Салини“ на Гранд Хотел и СПА Приморец. Той представя тенденциите в сватбените менюта. Събитието включва и дегустационна част, която събира не едно „ох“ и „ах“. Концепциите в храната за сватба включват все по-разнообразени продукти, както и специални изисквания не само за малките гости на сватбата, но и за хората със специален режим на хранене – вегани, вегетарианци и други. Дебют в рамките на събитието има и новият сватбен каталог на Гранд Хотел и СПА Приморец, който показва пълните предимства във всякакъв смисъл на 5-звездната локация за сватби.   

Финал на подсъбитията, част от Grand Wedding Expo дава презентация и дегустация на Сладкарска верига „Роза“. Сладкарите и декоратори не само представят своите вкусни творения на екрана и ги обрисуват с думи, но и дават възможност на всеки да опита творчеството им чрез представителна извадка отбрани сладки изделия.

Томболата, в която се включиха посетителите на Grand Wedding Expo, бе изтеглена в 18:30 в неделя, непосредствено преди официалното закриване на първото издание на сватбеното изложение. Щастливците-победители получиха тематични награди, предоставени от участниците в специализирания форум.

Grand Wedding Expo събра на едно място автентичната сватбена локация Гранд Хотел и СПА Приморец – сватбените специалисти и бъдещите младоженци. Освен успешна платформа за директен избор на подобен сървиз, на която много от бъдещите семейства заявиха конкратна/и услуга/и, инициативата бе и силно успешно място за комуникация между отделните сватбени компании, които непрестанно коментираха още по-ефективни начини за постигане на общата им цел: съвършеното сватбено тържество.

Инициатива Grand Wedding Expo бе напълно безвъзмездна със свободен вход и за участници, и за посетители.