Първокурсничка в НХА спечели конкурса за табелата на Алея „Журналист”

Анна-Мария Адамова – студентка първи курс специалност „Плакат и визуална комуникация“ спечели конкурса за изработване на проект на табела за „Алея Журналист“, организиран от Дружеството на журналистите и кореспондентите №33 в Бургас. За участие в конкурса бяха изпратени 20 проекта на студенти – първи и втори курс от същата специалност във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Жури в състав – проф. Георги Янков – ректор на НХА, Веселина Илиева – главен архитект на Община Бургас и Добрин Вътев – председател на Дружеството на художниците в Бургас единодушно избра проекта на Анна-Мария Адамова. На обсъждането на проектите във филиала на Академията присъства и нейният директор – доц. Димо Колибаров.

Победителката ще получи от Дружеството на журналистите и кореспонденти №33 ваучер за материали за рисуване. Проектите на всички участници в конкурса ще бъдат подредени в изложба.

„Алея Журналист“ започва вдясно от Пантеона, минава покрай Детския кът и излиза на алеята пред Летния театър в Морската градина. Тя бе именувана с решение на Общинския съвет от 28-ми април 2015 година. Докладната записка тогава бе подкрепена с 24 гласа „за“, 2 „против“ и 11 „въздържал се“.