Първи международен фест на бирата в Бургас

Първи международен фестивал на бирата ще се проведе в Бургас.  От 19 до 21 юли в експозиционен център „Флора“ в морската градина „ 101 Beer Fest”Бургас ще събере над  25 фирми – участници във фестивала, които ще представят над 101  марки бира и крафт пивоварни.

Изложението се организира от Експо Тим ООД с подкрепата на Община Бургас.

Основната цел на фестивала е да популяризира  висококачествени чуждестранни марки бира, както  българските производители на крафт бира. Крафт  пивоварните са частни, малки и произвеждат ограничено количество бира, като залагат  предимно на вкуса.  Освен традиционни вкусове, посетителите на фестивала ще могат да опитат бира с мед, с люти чушки, бекон, кафе, шоколад, стриди или с плодове, отлежала в бъчви с  бърбън, които я обогатяват с допълнителен аромат и др. Специално за фестивала тук ще пристигнат представители на 2 чужди крафт пивоварни – от Полша и Швеция.

Най- доброто от пивоварните на съответните страни ще представят вносители на немски,чешки,белгийски,английски, полски, шведски и японски бири. На фестивала ще бъде представена и единствената в света бира със златен прах. 

Хубавата бира върви с хубаво мезе. Организаторите са помислили и за това. В рамките на фестивала те ще изкушат посетителите с вкусни ребра, ущипци, плескавици, пилешки и свински филета, риба и пържени картофки. А на 20 юли от 19 часа  група “Обратен ефект” ще подгрее публиката, за да може после тя да се охлади с богатото разнообразие на представените напитки.