Проф. Иван Карайотов представя новата си книга

Новата книга на проф. дин Иван Карайотов „Анхиалос през Античността“  ще бъде представена на 24 ноември /вторник/ от 18.00 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“ – Бургас. Изданието разказва за Античността на Анхиало до 4 в. сл. Христа и предизвика силен отзвук сред специалисти и широката публика. Презентацията

222659eee54f94dcadef4630c8c7a9f1Авторът съчетава резултатите от своите археологически проучвания през 70-те години в Поморие и прави съответните научни изводи. Книгата е богато илюстрирана с 82 снимки, някои от които се публикуват за първи път, а графичният дизайн на уникалната корица и вътрешното оформление са дело на издателство „Либра Скорп“.

Изданието е двуезично и в края на всяка снимка има текст на български и английски език, както и богата библиография по поставения от автора проблем.

Книгата „Анхиалос през Античността“ на проф. дин Иван Карайотов е факт благодарение на щедрото спомоществователство на д-р Васил и Татяна Костадинови, собственици на Медико-диагностична лаборатория „Лина“.