Пролетен велотур в Бургас

Пролетният велотур в Бургас ще е на 10 май (петък)

Събитието няма състезателен характер и възрастови ограничения

Поради лошите метеорологични условия, пролетният велотур на Бургас „Let’s get cycling“ е преместен на нова дата: 10 май (петък). За да могат всички желаещи да се включат в инициативата, тя е със старт от 18:30 часа. Регистрацията започва час по-рано до Гранд Хотел и СПА Приморец, от страната на плажа. Колоездачното шествие е без състезателен характер и няма възрастови ограничения. Всички са добре дошли да се включат. Маршрутът е Приморец — Бургаски Мостик —  паркинг Северен плаж – Солници —  паркинг Северен плаж —  Бургаски Мостик — Гранд Хотел и СПА Приморец. Записалите се за участие ще участват в томбола с тематични награди, която ще бъде изтеглена в края на тура.

За добрата хидратация на участниците, грижа ще има минерална вода „Банкя“. От „Да напълним голямото сърце на Бургас“ ще осигурят контейнер за събиране на пластмасовите бутилки и капачки, които после ще бъдат предадени в полза на реанимобил за новородени бебета. По целия маршрут на велотура ще бъдат разположени доброволци от Български Червен кръст. На разположение за извънредни ситуации ще бъде екип на Life Hospital. Част от здравословната инициатива са и магазин за велосипеди, велочасти, велоаксесоари и облекло „Байк Пойнт“ и натурални течни билкови екстракти и пробиотици „Цветита Хербал.“ Медиен партньор на „Let’s get cycling“ е радио Power FM. Събитието се провежда със съдействието на община Бургас.

Организатор на пролетното велосипедно шествие е Гранд Хотел и СПА Приморец, като част от честванията по случай своя 60-и рожден ден. Целта на инициативата е насърчаване на здравословния живот, алтернативното придвижване в градска среда и толерантността по пътищата. Събитието обещава среща на велолюбители от всички поколения, за една приятна, петъчна велоразходка из любимата на всички бургазлии Морска градина. Предвид, че велотура е в петък, той е подходящ и за тиймбилдинг с колегите.