Продължава изследването на служители от рискови групи за COVID-19 в Бургас

Двама са изписаните пациенти от Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас днес, след като са показали отрицателни проби за коронавирус. Те остават в домовете си под карантина. Други двама остават за лечение в бургаската болница, те са в добро общо състояние и до утре ще им бъде взета проба.

От РЗИ – Бургас са изпратили писма до всички частни лаборатории в Бургас с указание да отчитат и подават към Здравната инспекция всички резултати от изследванията, които правят за COVID – 19. Продължава тестването по метода на пуловете, днес се вземат 47 проби на представители от рискови групи. Извадката ще бъде по 5 или 10 човека в пул в зависимост от това колко от тях работят на едно място. Резултатите от тях ще станат ясни до края на деня.

Взетите вчера проби на 30 души за изследване по метода на пуловете са отрицателни.

По програмата на Общинския съвет за предоставяне на хранителни продукти на нуждаещи се граждани от вчера са постъпили 89 заявления, от които са обработени 52. Общият брой на подадените заявления от началото на кампанията е 447, като одобрените са 152.

Предоставените пакети, осигурени чрез Фонда даренията на хранителни продукти, са 99.

Одобряването на кандидатите за получаването на хранителните продукти изисква време, тъй като има забавяне в предоставяната от  НОИ и Бюрото по труда информация за социалния статус на хората.

До два дни ще бъдат взети проби на 200 полицаи по списък, подаден от ОД на МВР. 1319 души са под карантина в областта, 597 са за Бургас. Заявките на всички лечебни заведения, постъпили в Общинския кризисен щаб за защитни облекла и предпазни средства, са изпълнени. Доставката от 2000 защитни маски от висок клас се очаква до края на деня и утре ще бъде разпределена.

Днес е срещата с бургаското духовенство за организацията на институции по повод предстоящия Великден.