Приморско се побратими с града на Леонардо да Винчи

Споразумение за сътрудничество между община  Приморско и италианският град Винчи бе подписано в края на миналата седмица. Официална делегация от морската община, начело с кмета д-р Димитър Германов, пристигна в Италия като отговор на личната покана от кмета на Винчи- Дарио Парини.

Двете общини ще си сътрудничат в областта на икономиката, туризма и културата.  Една от основните цели ще бъде изграждане на обща стратегия, съчетаваща богатата история, традициите и културата на двата града с възможностите за летен отдих , които  Приморско предлага.

За да се повиши туристопотокът в побратимените общини бяха коментирани и варианти за съвместно промотиране на туристически дестинации. „Това е поредната стъпка в стремежа ни Приморско да получи вниманието, което заслужава. Градът ни не е достатъчно добре познат в Италия, но сме убедени, че със средствата, които новоподписаното сътрудничество ни предоставя, ще успеем да спечелим симпатиите на италианците.”- каза след срещата Димитър Германов.

Още през март почетният консул на България в Тоскана Александро Бузони при свое посещение в Приморско обеща да съдейства за побратимяването на морската община с родния град на Леонардо да Винчи. Бузони бе впечатлен от многообразието на туристически продукти в сферата на морския, историческия и селския туризъм, които Приморско предлага на гостите си.  Тогава бяха обсъдени идеите за културен обмен и иновативни туристически стратегии, които да повишат интереса към двата града.