Приморско се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”

Жителите на Приморско и тази година ще запретнат ръкави, за да почистят замърсените територии на своята община, като се включат в националната кампания на БТВ „Да изчистим България заедно”. Тя ще се започне на 10 май /неделя/ от 9:30 часа пред сградата на Общината, а всеки, който желае да участва ще получи ръкавици и чували.

От общинска администрация призовават всички жители и гости на града да се присъединят към кампанията, като почистят прилежащите площи около домовете си, улици, зелени площи, детски площадки и градинки. Екип от ОП „Чистота и озеленяване” ще предостави ръкавици и чували на всеки доброволец, който заяви участието си на тел. 0884 40 24 71. Изисква се да бъдат посочени местата, които ще се почистват и къде ще бъдат извозени събраните отпадъци.

Всеки желаещ може да се включи и във вече образуваните групи, които ще почистват определени места. Служителите на общинска администрация в Приморско ще се заемат със сметосъбирането около подхода на южния плаж, както и пътя за ММЦ – Приморско. Със северната част на града, Морската градина и  двора на училището ще се заемат учители и ученици на СОУ „Н. Вапцаров”, а стадиона в ММЦ и терена около Спортната зала ще почистят спортистите от ФК „Ропотамо”. Огнеборците ще се погрижат за местността „Курията”. В акцията ще се включат и водолазите от местния клуб по подводен риболов „Марлин”, които ще чистят морското дъно около пристанището.

Служителите на ОП „Чистота и озеленяване” ще се погрижат за новата част на града, пътя до резиденция „Перла”, пристанището, крайбрежната алея, с.о. „Узунджа”, както и за старата част на Приморско. Пенсионерки клуб „Морска звезда” и каратистите от Спортен клуб „Аригато” също ще участва в почистването.

В кампанията ще се включат и жителите на съставните села на община Приморско.

Инициативата ще протече под наслов „Да изчистим България заедно” и ще бъде разпределена на 5 еднодневни акции:

10 май – Почистване на градски зони

17 май – Почистване на зони за отдих и спорт

31 май – Почистване на детски площадки

7 юни – Почистване на природни паркове и защитени зони

27 юни – Почистване на водоеми и реки