Приморско излъчи най-силния мъж на България

„Айрън Мен” събра стотици жители и гости на морския град

Украинецът Константин Илин е «най-железният” атлет. Той заслужено спечели първото място на Държавното първенство по силов многобой „Айрън Мен”, коетосе проведе този уикенд в Приморско.
Илин е известен в силовия спорт – в световната ранглиста той е 5-и. Повече от половин година украинецът се състезава за България, вече дори очаква да получи българско гражданство.
След Константин Илин само с точка по-малко се нареди Иван Иванов, а трети в надпреварата остана за Петьо Христов. Достойно представяне записаха и атлетите Велизар Митов, Кристиян Златков, Иван Мрянков, Радостин Радев и Детелин Йончев.

През този уикенд Приморско стана център за силни мъже, красиви жени и много адреналин. Стотици жители и гости на морския град се събраха пред сградата на Общината, за да станат част от третия кръг на престижното първенство. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов в подкрепа на кампанията „Силните срещу дрогата”.

Най-силните мъже на България се състезаваха в шест дисциплини – Фермерска разходка”, „Логлифт”, „Колелата на Аполон”, „Камъните на Атлас”, „Морски спринт” и „Кобилица. Те трябваше да демонстрират сила и издръжливост при теглене на превозно средство, пренасяне на тежести, повдигане на 130 кг камък, както и да се справят с дисциплината, при която освен тежести атлетите пренасяха и красиви девойки.