Приказка и вино в българския Замък

Замъкът «Влюбен във вятъра» край Равадиново предлага още една възможност за бягство от ежедневната тривиалност. Към приказната романтична атмосфера сега той добавя нова наслада за сетивата. От 8 до 14 август тук се провежда изложение на български винопроизводители и всеки, който иска да изпита удоволствие от божествената наптка може да се включи в дегустациите между 10 и 22 часа. В изложението участват 8 от най-изтъкнатите производители на вина и напитки в България. Негов съорганизатор е Funrise Pro Ltd.

Изграден по детската мечта на създателя си Георги Тумпалов, Замъка не спира да пише своята приказка. Всяка от инициативите, организирани тук, прибавя към очарованието му нова емоция и привлича все повече посетители.

През първата половина на годината „Влюбен във вятъра” превърна преписването на Паисиевата история в ритуал, привлече  1211 „преписвачи” на различна възраст от различни градове на страната и чужбина и само за два месеца в преписа бе добавен последният ред. Родолюбивата идея  породи голям интерес, което постави началото на втори препис на „История славяно-бълграска”. Сега в параклиса на Замъка, под звуците на църковно-славянска музика отново българи и чужденци  с паче перо и мастило ред по ред преписват най-святото българско произведение. Преди ден своите редове остави и посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Душан Щраух.