Пречиствателната станция в Равда готова на пролет

Пречиствателната станция в Равда ще бъде готова през пролетта на 2015 г. Това заяви пред журналисти Галина Бабева, началник отдел „Управление на проекти по европейски фондове“ в община Несебър. Тя представи проекта „Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води на агломерация Несебър –Слънчев бряг –Равда“ като част от програмата на фестивала „Есенни пасажи“ 2014, който се провежда в града от 31 октомври до 2 ноември.
Екологичното съоръжение, на стойност близо 100 млн. лв., ще обслужва агломерация Несебър – Слънчев бряг – Равда. Партньор по проекта е община Поморие. В пречиствателната станция ще се заустват и отпадните води на Ахелой, Каблешково и Тънково.
Целта на проекта е да се подобри качествената характеристика на отпадъчните води и състоянието на канализационната мрежа в района. Той се финансира по Приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007–2013 г.” за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. От Общината Несебър увериха, че строително-ремонтните дейности се извършват в срок и следващия туристически сезон ще бъде посрещнат с новата инсталация.