Представят резултатите от проекта „Черноморска мрежа за устойчив туризъм“

Заключителна конференция по проект „Черноморска мрежа за устойчив туризъм“ ще се проведе на 29.юли в КЦ „Морско казино“ от 09:30 часа. в нея ще вземат участие  официални лица от Турция и Грузия.

От турска страна ще присъстват заместник-областният управител на Трабзон, президентът на Търговско-индустриална камара – Трабзон, както и президентът на Агенция за развитие на източния Черноморски регион, а от грузинска страна – представители на Министерство на културата, образованието и спорта и на Департамента по туризъм на автономен регион Аджара.

Пресконференцията ще бъде открита с приветствено слово от зам.-кмета по Европейски политик и околна среда Атанаска Николова.

В рамките на конференцията ще бъдат проведени редица официални срещи за обсъждане осъществяването на круизна линия в Черно море.

На 30-31.юли на алеите около постоянен експозиционен център „Флора“ – Бургас, по проекта се организира туристическо изложение „Потенциал на Черноморски регион за развитие на специфични туристически продукти и услуги“, където жителите и гостите на града ни ще могат да се запознаят с интересни туристически обекти от Бургаски регион.

Проект „Черноморска мрежа за устойчив туризъм“ – BS NST, MIS-ETC 2605, се реализира от Община Бургас съвместно с организации от Молдова, Украйна, Турция и Грузия и е насочен към изграждане на обща стратегия за развитие на специфични туристически продукти и маршрути в региона на Черно море.