Представят новата книга на Захарин Захариев на Международния панаир в София

Издателство „Дамян Яков” – София пусна за разпространение излязлата наскоро от печат книга на бургаския писател-юрист Захарин Захариев . „Парадоксът мама или не е възможно да не мога да надскоча дъгата” излезе с предговор Пеньо Костадинов – д-р по философия.

Новата творба на Захарин Захариев е философско есе, което показва ерудицията и таланта на автора. В 656 страници той предлага на читателите  своя многолик монолог извън времето и пространството, в който те непрекъснато са провокирани от изостреното му чувство за справедливост и трагичен усет за парадоксите, абсурдите и противоречията в живота.
Захарин Захариев е роден на 4 август 1961 г. в град Царево. Завършва специалност „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски” . В момента е съдия в Окръжен съд – Бургас. Автор е на пиесата „Така обичам, че ми иде да крещя”, поставена през 1998 г. на сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас, и на стихосбирките „Прокълнатата възможност за подобие” (2000), „Възможност за подобие, благословена” (2004) и „Присъни ми се, че живея” (2005).
Новата му книга е изпълнена със съновидения наяве. За нея е валидна мисълта на проницателния немски романтик Фридрих барон фон Харденберг, по-известен с поетическото си име – Новалис: „Сънят ми изглежда като отбрана срещу еднообразието и обикновеността на живота, свободен отдих за окованата фантазия”.
Представянето на книгата в Бургас ще се състои на 19 ноември от 18 часа в книжарница „Хеликон”. Книгата ще бъде представена от известния български писател, литературовед и професор по история на българската литература в Софийския университет „Св. Клримент Охридски” Валери Стефанов.

„Парадоксът мама”  ще бъде представена на Международния панаир на книгата в София, който тази година ще се проведе през месец декември.