Посланикът на Израел: Ще увеличим израелските инвестиции в областта на медицината

Н.Пр. Йорам Елрон посети Диализен Център NephroLife – най-голямата израелска инвестиция в Бургас

Посланикът на Израел у нас Н.Пр.Йорам Елрон посети най-голямата израелска инвестиция в Бургаска област – Диализен Център NephroLife и ин-витро и гинекологичен център New Life Clinic Бургас. На 13 октомври, в рамките  на първата си визита в Бургас, посланик Елрон се срещна с  инвеститора в диализиния център. Той бе придружен от Йорданка Ананиева – заместник-кмет Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас, д-р Лрис Мануелян – общински лекар и Орлин Мандов – почетен консул на Израел у нас. Посрещна ги Ран Фукс – инвеститор и собственик на диализния център.

„NephroLife е в България, за да въведе израелското нау-хау в областта на диализата, високотехнологичните практики, прилагани в Израел, висококачественото оборудване и консумативи на глобалната компания  Fresenius – Германия, специализирана в животоспасяващи лекарства и технологии за инфузия, преливане и клинично хранене. Предлагаме на нашите пациенти и възможността за консултации със световно признати специалисти с богат опит в диализното лечение. Диализният център поддържа висок стандарт и винаги е в крак с най-новите тенденции и практики. От края на октомври  в клиниката ще се извършва и хемодиафилтрацията, а процедурите ще се осъществяват с  нови апарати Fresenius 5008S”, каза Ран Фукс и представи на гостите медицинската апаратура и високия стандарт, прилаган при диализното лечение в NephroLife.

Посланикът се запозна и с ин – витро и гинекологичен център – New Life Clinic – Бургас – репродуктивен сателитен център на New Life Clinic Пловдив.  Клиниката работи от началото на годината и предоставя пълен кръг от услуги и индивидуална репродуктивна помощ на пациентите от югоизточна България.

Пред журналисти Н.Пр. Йорам Елрон очерта областите за бъдещи израелски инвестиции в Бургас – в IT сектора, туризма, медицинското образование и здравеопазването.

„Най-голямата израелска инвестиция в Бургас е в областта на медицината. Инвеститорите изградиха диализния център със съдействието на Община Бургас и аз се надявам да увеличим обема на израелските инвестиции в региона във всички области, но най-вече в медицината, което е и целта на посещението ми тук”, заяви посланикът.

Преди посещението в  Диализен Център NephroLife Н. Пр. Йорам Елрон се срещна с ръководството на Медицинския факултет на Университет „Проф. д.р Асен Златаров”, където са били договорени сътрудничество в областта на спешната помощ и обмен на преподаватели и студенти.

„За Община Бургас е от изключително значение, че първата голяма израелска инвестиция в града е в областта на медицината. От голямо значение е това, че можем да заимстваме медицинския опит и качеството на медицинските услуги от Израел и имаме шанс да  направим това партньорство реално”, каза Йорданка Ананиева.