Показват модни тенденции в изработката на булчинските букети на Grand Wedding Expo’2020

Демонстрацията ще води флорист Диана Теодосиева

Броени дни остават до старта на авторското сватбено изложение на Гранд Хотел и СПА Приморец – Grand Wedding Expo 2020. То ще се проведе на 25 и 26 януари (събота и неделя) и ще превърне 5-звездния хотел в истинско сватбено царство. Всички гости на тематичния форум ще могат да видят пресъздадени различни детайли от сватбеното тържество, да се консултират със сватбени специалисти – фотографи, сватбени агенти, ювелири, дизайнери, специалисти по мултимедийни решения и други, както и да присъстват на специални подсъбития – демонстрации. Едно от тези подсъбития с демонстратор Диана Теодосиева ще покаже модните тенденции в изработка на булчинските букети на 25 януари от 15:00 часа. Ето какво ви очаква:

Моля, бихте ли се представили?

Казвам се Диана Теодосиева, управител съм на Бутик за цветя „Диана“, който е успешно на пазара в Бургас от почти 20 години. Със сватбена флористика се занимавам по-усилено от 5 години. По образование съм агроном, което пък ми помага в работата ми с живите растения. Всяка сватбена поръчка е много индивидуална и представлява в повечето случаи предизвикателство, защото напоследък булките са много добре информирани и желаят тяхната сватбена декорация да е уникална.

Защо решихте да вземете участие в Grand Wedding Expo?

За да представя на практика как се изработва сватбен букет със свежи цветя, което ще е атрактивно за посетителите. Свежите цветя създават специална атмосфера и носят естетическо удовлетворение на хората.

Ще имате собствено подсъбитие в рамките на сватбения форум. Каква ще бъде неговата тема и какво ще представите?

Тема: Модни тенденции в изработката на булчинските букети.

Смятам да представя 2 основни типа сватбени букети:

  1. Букет, подходящ за изискана и класическа обстановка/Например за Гранд Хотел и СПА Приморец
  2. Букет за сватба в градински стил-на открито-например в шато, открита градина и др.

Какво разказват цветята на една сватба?

Разказват за темперамента на булката, за нейните предпочитания за цветове, форми; за усещането й за красота и хармония.

Можем ли да говорим за тенденции във флористиката и ако да – какви са актуалните сватбени трендове за 2020-та година?

Все повече модните тенденции /говоря като цяло на световно ниво /, са към по-натурален избор на материали и използване на по-прибрани, по-изчистени форми, като изборът обикновено се прави от булката, с помощта на флористите, които могат да я насочат.

Има ли вечно актуална тематика, към която булките винаги се връщат?

Вечната тематика е букет с бели или чаени цветове рози в кръгла форма. Това е често предпочитан вариант.

Какво е най-важното, което трябва да имаме предвид, когато избираме цветята за сватбеното тържество?

Най-важното според мен е представата на булката за тържеството и да се работи в направление максимално да се осъществят нейните вътрешни стремежи, защото всяка жена, още от детството си,  изгражда тази си представа.

Колко време Ви отнема приготвянето на цветята за едно сватбено тържество?

Зависи от обема на работата – от мястото на сватбата, от сезона също. Най-важното за мен е да има правилно взаимодействие между младоженците и флориста, за да може поръчката да се уточни до най-малкия детайл-и тогава тържеството се случва по най-добрия начин – преминава се през дълги часове срещи до уточняване на поръчката, после следващият етап е заявка на материалите, следва изработка, транспорт, монтаж в точните часове.

Какво удовлетворение Ви носи работата Ви?

Обичам работата си! Когато качествено и навреме приключа работата си и получа добра оценка от клиента – за мен това е най-доброто удовлетворение!

Тенденциите в изработката на булчински букет Диана Теодосиева ще покаже на 25 януари (събота) от 15:00 часа. Тя ще бъде на разположение за консулт и в двата дни на Grand Wedding Expo 2020. Партньор на сватбеното изложение за втора поредна година са DJ Service. Входът е свободен.