Позвъни и се вози!- услуга на Бургасбус за трудноподвижни граждани

Много от вас вероятно са забелязали, че новите спирки са създадени малко по-високи от другите. Това е направено с цел да се улесни качването на трудно подвижни пътници в автобусите. Всички превозни средства от обновения автопарк на градския транспорт в Бургас са оборудвани със специални платформи. Когато спирката не е пригодена за граждани с ограничена мобилност, те се пускат при нужда от персонала и са изключително лесни за обслужване.

Бургасбус, заедно с Община Бургас предлагат и алтернатива за трудноподвижните граждани на града, които нямат възможност да ползват утвърдените маршрути на градския транспорт. Услугата „Позвъни и се вози“ дава възможност на всеки правоимащ гражданин, след направена заявка по телефона или на сайта на дружеството, да пътува от един до друг адрес на територията на общината. Ползващите услугата могат да правят заявки за цялото денонощие и за всички дни в седмицата.

Услугата е въведена през далечната 1998 година по пилотен проект за транспортно обслужване на трудноподвижни лица със специализиран автомобилен и ж.п. транспорт. Към момента отделът, който ръководи услугата разполага с оборудван диспечерски пункт, който се намира в автогара „Запад“, както и със седем адаптирани автобуси, които са оборудвани с хидравлични бордове за граждани с инвалидни колички.

С подобен специализиран транспорт се извършва и ежедневният превоз на деца с  увреждания до различни дневни центрове и училища.

Можете да направите заявка на телефон 056/831 431, както и на официалния сайт на Бургасбус .