Стартира инициативата „Да украсим Бургас“

Община Бургас започна трескава подготовка за своята новогодишна визия. Централните улици сe преобразат в тематичен коледен дух. По традиция на 6-ти декември ще грейнат светлините на 18-метровата коледна елха. Тя ще бъде акцент в празничната декорация на обновения площад  „Тройката“. С това добрите новини не свършват – от днес стартира коледната инициатива „Да украсим Бургас“. Отличената номинация ще получи тематичен сувенир, предоставен от Общинското предприятие „Морски знаци“ и луксозният нов общински календар, какъвто ще има и за всички други оригинални предложения.

Популярността и позитивната насоченост на конкурса „Да украсим Бургас“ прехвърли очертанията на града. Тук взимат участие ентусиасти от съставните селища и квартали, жилищни блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, детски градини, училища и др.

Участието е лесно и включва само две стъпки – трябва да направите снимки на украсеното място. Кадрите  изпратете на е-мейл: media@burgas.bg. Не забравяйте да добавите – име, телефон за връзка и точен адрес. Предимство имат обектите с външна декорация.

Всички ентусиасти могат да запретнат ръкави и да започнат с декемврийските изненади. Не пестете идеи и импровизации. Предложенията очакваме до 20 -ти декември /последен  ден от конкурса/.

Снимковият материал ще бъде подробно разгледан от жури. Победителят ще бъде обявен на 22-ри декември /понеделник/.

Всички участници ще получат рекламни подаръци от Община Бургас.

Историята на надпреварата показва, че независимо от стила на украсата  –  от ръчно изработени свещници и венци, мащабни фигури на коледни герои, през снежен интериор от естествени материали , дървени шейни и фенери, до космополитна феерия от цветове, празниците са най-светли, когато са споделени.