„Перла” спечели приз за най-харесван плаж през лято`2020

Ако търсим място край южното ни море, което заслужава да носи скъпоценно име, то първенството се пада на плаж „Перла”.   Няма човек, който веднъж да е бил там и да не пожелае да се завърне. Със златния пясък, кристално чиста морска вода и въздух, наситен с аромат на свежа зеленина, плаж „Перла” е безспорна гордост за община Приморско. И не случайно  точно той е носителят на специалната награда за най-професионално справящите се с новите неблагоприятни реалности в категория „най-харесван плаж през лято 2020”.  Наградата получиха на церемония в София днес директорът на дирекция „„Туризъм европейски фондове и програми“ Люба Желева и концесионерът на плаж „Перла“ Лъчезар Захариев.

 

„Истинската награда е тази, която дават хората, имате основание да бъдете горди с нея!” –  с тези думи се обърна към тях Полина Карастоянова,   изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

„Община Приморско положи всички усилия да създаде една по-спокойна и безопасна среда за почивка. Но колкото и големи да са тези усилия, без съвместната работа с бизнеса те няма как да доведат до траен резултат. Ние работим изключително добре съвместно с концесионера на плаж „Перла” и това е видно ”, сподели при приемане на наградата Люба Желева. Тя благодари за оказаното признание, което е и доказателство, че туризмът в Община Приморско се развива в правилната посока.

Концесионерът на  плаж „Перла” също благодари за наградата, като специално открои подкрепата на общинските власти като принос за нея.

Наградите на Националния борд по туризъм и АБИЛИТИКС бяха връчени на финала на проведената дискусия „Туризмът в условията на Covid-19 „анти-коронни номера“ по света и у нас“, която се проведе в Hyatt Regency Sofia с участието на над 100 представители на туристическия бранш.  Тя бе организирана от Националния борд по туризъм, съвместно с Егоист и Абилитикс и с подкрепата на Philip Morris Bulgaria и бе проведена в условията на „новата реалност“, създадена от пандемията, която засегна всички сфери на обществения живот.

Номинациите за награди на най-професионално справящите се с новите неблагоприятни реалности, разпределени в осем категории, са направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект, събрал мненията на 500 респондента с интереси в сферата на туризма в онлайн среда.

Ето и отличените:

Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020 – Созопол

Най-предпочитана планинска СПА дестинация за 2020 – Велинград

Най-харесван плаж през лято 2020 – Перла, Приморско

Най-препоръчван морски хотел през лято 2020 – LightHouse, Балчик

Най-атрактивен SPA хотел през 2020 – Парк и СПА хотел Марково, с. Марково

Най-иновативна община за 2020 – Община Сливен

Най-предпочитан бар в София за 2020 – Oscar Club

Най-харесван ресторант в София за 2020 – Ресторант Ниагара