Пенсионери разпитват кандидат-депутати от ГЕРБ за професия баба

Акцентът в предизборната програма на ГЕРБ, който придоби известност като „професия баба”, се посреща с голям интерес от пенсионерите в Бургас и региона.

Възрастните хора, които се събират в клубовете в ж.к. „Меден рудник”, „Изгрев” и село Маринка научиха за социалното предложение от  кандидатите за народни представители Димитър Бойчев, Диана Саватева,  кап. Иван Иванов и Диян Петров.

ГЕРБ е готов със законодателна промяна, която ще позволи бабите, които гледат внучета през втората година от майчинството на дъщеря или снаха, да получават минимална работна заплата /в момента тя е 460 лв./ плюс пенсия.

Областният лидер на партията Димитър Бойчев представи пред възрастните хора основните акценти от регионалната програма на ГЕРБ и ги призова да не вярват на популистки обещания за скок на пенсиите. Той подчерта, че увеличения ще има, но обещанията на ГЕРБ са реалистични и се базират на финансови резултати.

Едно от исканията на пенсионерите е децата и внуците им, които са избрали да живеят и работят в чужбина, да има защо да се върнат в родината си. „Професия баба” е една от мерките младите семейства да изберат България, подчерта Бойчев.

Регионалната програма на ГЕРБ Бургас предвижда създаването на Медицински факултет, който също ще задържи младите хора в региона, а от друга страна ще повлияе позитивно на още една важна сфера – здравеопазването, каза пред пенсионерите журналистката Диана Саватева, кандидат от гражданската квота.

Кап.Иван Иванов и Диян Петров разясниха на възрастните хора възможностите за развитие на т.нар. индустриални зони за чисти производства и модерни технологии, което ще осигури нови работни места.