Отново търсят изпълнител на проекта за електронни билети

На 12 август, вторник, ще бъде направен повторен опит да се намери изпълнител  на проекта за електронната билетна система на автобусите в Бургас ще бъде направен другия вторник, съобщават от общината. Тогава ще бъдат отворени офертите за доставка и монтаж на техниката.

Победителят ще  трябва да реализира електронно таксуване в автобусите, автоматично позициониране на превозните средства, видеонаблюдение по кръстовищата и спирките, регулация на бързата автобусна линия. Поръчката е част от проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас.

Конкурсът за изпълнител на тази част от проекта се провежда за втори път. Първият път, през февруари т.г., до финалната фаза стигнаха четири фирми, а румънското „УТИ ГРУП“ АД бе определено за изпълнител.Това решение бе обжалвано и Върховният административен съд го отмени като незаконосъобразно.

Към финала се приближава и друга част от проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас – реконструкция и разширение на Терминал „Меден рудник“. Пет фирми са допуснати до отварянето на оферти за изпълнител на проекта:“Мидия“ – с предложение за  2 064 808 лв., „Трейс Бургас“  – 2 071 550 лв., „Андезит“ – 1 905 246 лв.1 „Понстройинженеринг“  – 2 047 732 лв. и“Щрабаг“ – 2 167 016 лв.

Поръчката е с прогнозна стойност  2 199 534 лв. без ДДС и максимален срок за изпълнение 10 месеца.