Отличиха старша сестра в МБАЛ-Бургас

Петя Кичукова –старша сестра в отделението по неврохирургия получи награда от регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи

Старшата сестра на Отделението по неврохирургия в МБАЛ-Бургас Петя Кичукова бе отличена от регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (РБАПЗГ). Наградата бе връчена лично от зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян в навечерието на Международния ден на сестринството. Сестра Кичукова получи отличието в категория „ръководител по здравни грижи”, след като за нея гласуваха  всички представители на лечебните заведения в областта, членуващи в РБАПЗГ.

„Наградата се присъжда за професионализъм и принос в развитието на сестринството, като победителят в съответната категория се определя по няколко критерия. Сред тях са управленска дейност, образователен ценз и участие в живота на организацията”, обясни Радостина Димитрова –   председател на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Старша сестра Кичукова има 36 години трудов стаж в ключови отделения на болницата, като в последните 22  отдава цялото си внимание на пациентите в Отделението  по неврохирургия. Заради отдадеността й на професията, немската телевизия дори е направила филм за нея и грижите, които е положила за млад германец, прострелян на границата ни с Турция през 1981 година. По време на снимките сестра Кичукова получава благодарност от своя някогашен пациент, за когото се е грижила в продължение на седмици.