Откриха новата учебна година в Община Несебър

С издигане на националния флаг днес – 15.09.2014 г., в деветте училища на територията на община Несебър, започнаха тържествата за откриване на новата учебна година. Община Несебър изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета на Общината – г-н Николай Димитров в СОУ ”Любен Каравелов”, а членове на неговия екип посетиха откриването на учебната година във всички общински училища. Г-н Димитров отправи приветствие към учителите, учениците и техните родители, като пожела – просперитет, усърдие, попътен вятър, да бъдат мъдри в решенията си и упорити в преследване на мечтите си, а в частност за учениците – да израснат едни достойни граждани както на Несебър, така и на България. Градоначалникът увери, че образованието е един от приоритетите в работата на общинската администрация и общинския съвет, а както досега, така и занапред община Несебър ще отделя специално внимание на материалната база, програмите и условията за обучение и възпитание на учениците.

Директорът на учебното заведение – г-жа Тодорка Желязкова, също направи приветствие за новата учебна година, след което последва тържествена програма и влизането в класните стаи за първия учебен звънец.

През 2014/2015 учебна година в община Несебър ще се обучават и възпитават 3409 деца и ученици (с близо 300 повече от миналата година). От тях 2145 ще учат в общинските училища, а 1264 деца ще посещават общинските детски заведения. За първи път училищния праг на 15-ти септември т.г. прекрачиха 251 първокласника. Всеки първокласник получи подарък и специален поздравителен адрес от кмета на община Несебър.

С празнични прояви стартира и новата учебна година в единадесетте детски градини на територията на община Несебър. През учебната 2014/2015 година в общинските детски заведения ще се подготвят 587 деца в задължителна предучилищна подготовка – 292 на възраст 5 години и 295 на 6 годишна възраст. В новооткритата през тази година ЦДГ „Моряче“ – град Несебър все още има възможност за приемане на деца в подготвителна група – 5 и 6 годишни, родени през 2008 и 2009 г.