Осветено бе знамето на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Несебър

Председателят на ОбС Румен Кулев бе удостоен с юбилеен медал

В присъствието на кмета Николай Димитров и председателя на Общинския съвет Румен Кулев, отец Арсений от църквата „Св. Успение Богородично“ тържествено освети знамето на Съюза на  офицерите и сержантите от запаса в Несебър пред погледа на Апостола в Южния парк. След ритуала събралото се множество изслуша химна на Република България, а малко по-късно официално бяха връчени картите на членовете на новосъздадената организация.

Нейният председател  Христо Николов информира присъстващите, че тя съществува, за да „напомняме на младото поколение за историята на България и за славното минало на родината“. За момента в организацията има около 55 членове, но бе изразена надежда броят им до края на  годината да се увеличи.

След освещаване на знамето председателят на Съюза на  офицерите и сержантите от запаса в Несебър, който е и председател на НД „Русофили“ – Несебър,  Христо Николов, по предложение на Инициативен комитет към движението, удостои с юбилеен медал „70 години от победата над фашизма” председателят на Общинския съвет в Несебър Румен Кулев.   Медалът е израз на признание за съпричастността към работата на организацията.  Г-н Кулев благодари за оказаната чест  и сподели, че е добре „да бъдем запомнени с делата, не с думите.“ Преди няколко месеца с такова отличие бе удостоен и кметът на община Несебър Николай Димитров.