Орлин Горанов представи в Бургас своята книга

Броени дни преди Коледа в Гранд Хотел и СПА Приморец биографията си „Да започнем отначало“ представи Орлин Горанов. Събитието протече под формата на много топла среща с публиката, в която разбира се имаше основно дами. На 18 декември заедно с популярния артист, с хората разговаря и съавтора на книгата – Веселина Паскова.

„За мен е радост, че сме заедно точно преди Рождество в този прекрасен град и хотел“ – сподели с публиката Орлин Горанов. „Идвам в Бургас откакто се помня – на лагери, на почивка. Още тая спомени за едни прекрасни скариди във вестникарска фунийка. А „Бургас и морето“ беше „малкият Златен Орфей“ – каза с усмивка той. „Винаги се чувствам като у дома си тук. Всъщност, нямам нищо общо с града, но пък тук живеят мои много близки приятели, които обичам като мое семейство. Бургас е чудесен, целият украсен, лъха коледно настроение“ – допълни обичаният певец. „Благодаря на домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец, който догодина празнува 60-годишен юбилей, а младее и става все по-красив. Според мен, в момента е перлата на Черноморското крайбрежие“ – обърна се той към организатора и домакин на гостуването „на по биография и автограф“ – Гранд Хотел и СПА Приморец. „Благодаря и на вас, че сте тук днес. Виждам много красиви, прекрасни, чаровни дами – в Бургас винаги е било така“ – каза той.

„Орлин Горанов е не голям певец, а артист“ – сподели с публиката в емоционално обръщение съавтора на „Да започнем отначало“ Веселина Паскова. „При него всичко е спонтанно и различно. Книгата е пътешествие през неговия живот. Изпълнена е с негови мисли. Освен голям артист, преди всичко той е много голям човек. Поканих много негови приятели  да разкажат за него. Успяхме да направим историята. Тя, всъщност, тепърва започва. Той е много позитивен и щедър човек, раздава на хората около себе си хубава енергия“ – сподели Веси Паскова с публиката. „На 13-ти бяхме тук, в Бургас; на 14-ти – в Козлодуй, на 15-ти на Панаира на книгата в столицата, а на 16-ти имаше спектакъл в Софийска опера. Той целия е изтъкан от енергия. Такова е отношението му към живота. Просто е такъв човек“.

„Реших да направя тази крачка – автобиография, защото обичам провокациите. Докато пътувахме с Веси мислехме да направим пътепис. За добро или лошо, мисля, че се получи едно чудесно четиво, което да ви разсмее и да ви подтикне към някои мисли“ – каза Орлин Горанов. После благодари на Веси и издателство „Книгомания“ – „за това, което сътворихме заедно“.

Срещата с бургаската публика продължи с непринуден, живописен и лъкатушещ разговор, изпъстрен с много от житейските случки и опит на артиста и човек Орлин Горанов. Ето и няколко от тях:

„Публиката е 5-тия елемент в нашата работа, без нея всичко става безсмислено“.

„Когато попиташ някой как е и той започне с „Оф“, отговарям – „Оф“ е от Вашата страна на вратата. Ограничил съм хората с афинитет към това възклицание“.

„Дали съм губил оптимизъм? Бил съм на ръба. Когато съм там, забивам два шамара на този в огледалото и нещата се оправят“.

Ако ти сам нямаш доверие в себе си, че можеш да направиш нещо, никой няма да ти помогне“.

„Правиш ли нещата с мерак – се получава“.

„Всеки има талант, красотичка в себе си“.

Определя се като пътешественик и любител на кулинарията, „Аз съм от старата школа и ценя музиката с главно „М“ и жената с главно „Ж“. На въпроса ще има ли биографията му продължение казва: „Само желание да има. Трябва да помисля как да омеся питата, да ми уври главата“. Споделя, че поддържа форма с ходене – „без цел и посока“. Разговорът прескача от Германия – до Япония, от Рокфелер – до Сервантес и за да е подготвен по пътя, използва „surviving kit“ или сака с дрехи и принадлежности „за из път“, който е постоянен обитател на багажника на автомобила на последния велик артист-джентълмен на България.

Обръща се към дамите в залата с показателното „Нещо друго имате ли на сърце милички, което искате да ме питате“. До него застава поредната дама – този път, представител на Държавна опера Бургас и изчита специално обръщение към него от институцията, което му дава статута на „Вечен приятел“.  

За финал още две фрази с автор Орлин Горанов (чиято биография не споделяме тук, защото всеки знае кой е той, а и ако сте любопитни за още – „Да започнем отначало“ е добър старт!

„Музиката е любов“.

„Животът е хубав“.