Общинският съвет подкрепя мерките на кмета за засилен контрол в бургаските дискотеки

Общинският съвет на Бургас подкрепя предприетите мерки от кмета Димитър Николов за въвеждането на засилен контрол в нощните заведения в Бургас. 37 съветници са подписали Декларация, с която заявяват, че животът, здравето и сигурността на хората трябва да бъдат гарантирани.

„Радвам се, че по такива важни за обществото теми общинските съветници загърбват политическите си интереси и показват отговорност за решаването на проблемите“, каза председателят на местния парламент Костантин Луков.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов внесе за разглеждане в Общинския съвет крути мерки за сигурност в бургаските дискотеки. Промените в наредбата за опазване на обществения ред ще се приемат на януарската сесия. Ако до месец след това собствениците на нощните заведения не изпълнят изискванията, ще бъдат затваряни.

Промените в Наредбата за опазване на обществения ред са качени в официалния сайт на Община Бургас. Те са изпратени на полицията и прокуратурата за мнение. Бургазлии също могат да изпращат своите предложения до приемането на Наредбата на сесията през януари.

Кметът Димитър Николов се надява на подкрепа от всички общински съветници. Той е убеден, че с правилата и общата координация за контрол на изпълнението им ще се увеличи сигурността в заведенията.

Eто пълния текст на Декларацията, подписана от общинските съветници:

Декларация на Общински съвет – Бургас относно предприетите мерки за засилен контрол в нощните заведения

Ние, общинските съветници на Бургас, заявяваме общата си подкрепа към действията на Кмета на Община Бургас за въвеждането на строг контрол в нощните заведения и гарантиране живота, здравето и сигурността на гражданите.
Водени сме от убеждението, че спазването на закона и грижата ни за спокойствието на хората е наша обща мисия, която не може да бъде предмет на политически спорове.
През последните седмици станахме свидетели на неприятни инциденти в нощни заведения в Бургас, при които пострадаха хора. В качеството си на общински съветници, избрани от нашите съграждани, и като родители, заявяваме, че няма да толерираме каквато и да било проява на насилие и липса на контрол.
Фундаментът на съвременното демократично общество са законите и те трябва да се спазват от всички. Общински съвет – Бургас при вземане на своите решения винаги се е ръководил