Общинският координатор на ГЕРБ-Бургас Иван Вълков дари техника на пожарната

Нов компютър, принтер и скенер получи бургаската пожарна. Устройствата са лично дарение от общинския координатор на ГЕРБ – Бургас Иван Вълков.

През миналия месец от синдикат „Огнеборец“ се обърнаха с молба за съдействие към различни фирми и институции в морския град. Част от компютрите, на които се работи в бургаската пожарна, са морално остарели и това затруднява работата на огнеборците, когато трябва да отчитат или регистрират различни произшествия и да изпълняват административните си задачи.

За нормалната работа на бургаската пожарна са необходими общо пет компютърни конфигурации, три скенера и още толкова принтери.

По време на посещението на Иван Вълков в пожарната той се ангажира да търси варианти до края на годината да бъде осигурена още от необходимата техника.

Дарението се случи дни преди професионалния празник на служителите от ГД „ПБЗН“-МВР – 14 септември.

„На 13 септември от 18.00 ч. пред Пантеон-а в Морската градина ще бъдат представени възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителна техника. На място бургаските пожарникари ще разяснят правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия. Нека повече хора посетим тази инициатива, която може да спасява човешки животи“, призовава Иван Вълков.