Община Приморско се включва в инициативата „Живей активно“

Инициативата “Живей активно!” се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България. Всяка година  „Живей активно“  все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на „Живей активно“, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности.

Тази година община Приморско ще подкрепи желаещите да се включат в интензивния спортен живот и да станат по-активни във всекидневието си. Всеки желаещ ще може да участва в тренировка и  футболен мач, народна топка, зумба, волейбол. За най-малките ще бъдат организирани спортни игри в морската градина. За финал на вечерта пред сградата на общината ще се смесят раздвижване на тялото и духа с „Тропни хорце, свали килце“. Всеки желаещ да участва в инициативите може да го направи в следните часове:

10.00ч. Среща между поколенията- футболен мач (двора на СУ“ Н.Й. Вапцаров)

10.30ч. Народна топка (двора на СУ“ Н.Й. Вапцаров)

11.00ч. Волейбол (двора на СУ“ Н.Й. Вапцаров)

17.30ч. Игри от нашето детство (морска градина)

19.00ч. Зумба- флашмоб

20.00ч. „Тропни хорце, свали килце“

Децата на град Китен ще украсяват морския парк с красиви тематични рисунки на асфалт от 10.30ч.

От 17.00ч. в село Веселие ще се проведе инициативата „Рисувам и се забавлявам“, а село Ясна поляна децата ще се включат в „Игри от нашето детство“.