Община Приморско на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо”

Община Приморско и тази година се представя с атрактивен щанд на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която се провежда  в София от 13  до 15 февруари 2020 година.
За поредна година морската община взема участие във водещото за страната  туристическо  събитие, което събира на едно място голяма част от представители на бранша. В него се включиха повече 368 фирми изложители от 20 държави. Над 20000 посетители ежегодно проявяват интерес към „Ваканция и СПА Експо“.
Община Приморско се представя на самостоятелен щанд, където посетителите могат  да се запознаят с рекламни материали, показващи чистото море, красивите плажове, живописната природа, древната история, еко пътеките и културните и спортни събития.

За първа година към традиционните за общината рекламни материали  се добавя и  специализирана брошура, целяща да популяризира ежегодния симпозиум „Скулптура в дърво“,  провеждан в село Ясна поляна. Симпозиумът  се провежда вече 36 години и е емблематичен за китното приморско селце.
На изложението се провеждат редица срещи и разговори с представители на туристически агенции и потенциални посетители, които биват запознавани с възможностите за почивка в община Приморско.
Атрактивен макет на лодка, позициониран на морски изглед, привлича посетителите и не са малко желаещите да се възползват от възможността да си направят снимки там.

Тази година Министерството на туризма избра да постави на своя щанд тракийското светилище Бегликташ, което за пореден път показва значимостта на обекта и необходимостта развитието му, като туристически обект да продължи не само в национален, но и в международен план.