Община Несебър откри модерна многофункционална сграда в Слънчев бряг

Община Несебър официално откри днес модерна многофункционална  сграда в Слънчев бряг-запад. Новата придобивка бе изградена за малко повече от година и дава възможност за осъществяване на различни дейности, които са в полза на живущите в района.

Обществена сграда, която бе реализирана със средства от общинския бюджет, е триетажна и със съвременна архитектура. На първия етаж на зданието се намира Клубът на пенсионера, а по отделен вход и стълбище с асансьор се осъществява придвижването към горните етажи. Вторият от тях е за административни услуги на местните жители, като са предвидени офиси на Общинска администрация- касов салон, където да се плащат местните данъци и такси, както и офис на ГРАО. Третият етаж е отреден за кабинет за индивидуални срещи на гражданите с ръководствата на община Несебър и Общински съвет. На последното ниво е и залата за колективни срещи и мероприятия. Към сградата има и шест паркоместа.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Несебър Николай Димитров в словото си подчерта, че датата на днешното събитието не е избрана случайна – на 9 декември през 1983 г.  Несебър е вписван в престижния списък на ЮНЕСКО. А изграждането на положителен облик на града и общината е важна част от работата на администрацията и новите придобивки в обществен интерес са една част от нея. В тази връзка той информира присъстващите, че се работи активно и по изграждане на модерния културен център в новата част на Несебър. В обръщението си Николай Димитров припомни, че Несебър е една от малкото общини в страната, която изпълнява приоритетно своята социална политика и то с внимание и грижа към всички възрастови групи. Той подчерта, че  местната администрация е изпълнила обещанието си, дадено преди години, в Слънчев бряг да има пенсионерски клуб  в общинска сграда – функционален, уютен, удобен и модерен, и след прерязването на лентата, лично връчи ключовете за клуба на председателя му – Драгана Драгиева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Какъв по-хубав подарък точно на тази дата и точно преди Коледа и Нова година от откриването на тази обществена сграда и на пенсионерския клуб в нея?“, попита риторично председателят на Общински съвет – Несебър Румен Кулев и пожела много хубави поводи да събират възрастните хора тук.

Специален песенен поздрав към присъстващите поднесе фолклорна група към пенсионерския клуб в Несебър, а веднага след това благодарност към Общинска администрация и Общински съвет – Несебър отправи председателят на всички пенсионерските клубове Димитър Стоянов.

„Много сме доволни, много сме радостни.“, развълнувано и с усмивка сподели Драгана Драгиева, председател на клуба в Слънчев бряг. Тя също благодари за изпълнения ангажимент, грижите и вниманието към възрастните хора, които бяха най-щастливи днес с вече функциониращия си клуб. Драгана Драгиева информира присъстващите, че пенсионерите, които ще се събират в новооткритото помещение,  дълги години са работили с сферата на ресторантьорството и хотелиерството в Слънчев бряг и са отдали най-хубавите и продуктивни години от живота си за развитието на туризма тук.

Изложба на художници, творили в Слънчев бряг, бе подредена на третия етаж на новата придобивка и бе част от празничните прояви, съпътстващи официалното откриване. Финал на събитието днес постави българско право хоро.

Точно на 9 декември, денят, в който Несебър чества вписването си в престижния списък на ЮНЕСКО, ще бъдат запалени и коледните светлини в града.