Община Несебър започна изграждане на многофункционална сграда в село Тънково

Бурното развитие на Община Несебър в последни години налага подновяване и разширение на социалната инфраструктура по населените места.

Предвид нарастващите нужди от сграда, в която да се осъществяват обществени мероприятия и общински дейности, Община Несебър одобри план за строителство многофункционална сграда в село Тънково. Днес начало на изграждането й дадоха кметът на общината Николай Димитров и кметът на селото Христо Николов.

По време на събитието г-н Димитров информира, че процедурата за обходния път на село Тънково е приключила и документите са в Областна служба „Земеделие и гори“. След окончателно завършване на процедурите ще се даде начало на строителството и на този обект. Освен това кметът информира, че е проектирана велоалея, с начало светофара на главния път за Варна към Тънково, за която текат съгласовки по съответните инстанции.

Новата сграда  в Тънково ще бъде триетажна със сутерен.

В сутерена  ще са разположени два склада за инвентар, склад за гориво и архивно помещение. Предвидено е машинно помещение за асансьор.

На първия етаж ще има пенсионерски клуб с прилежащи два санитарни възела. Единият санитарен възел е оразмерен за ползване и от инвалиди. Предвидено е и котелно помещение. Пенсионерският клуб ще се използва от възрастните жители на населеното място за срещи и колективни дейности. Той се състои от общо помещение, в което ще са обособени компютърен кът, кът за тихи игри и битов кът.

На втория етаж е проектирана многофункционална зала със склад и канцелария за администрацията на Община Несебър. Достъпът до това ниво ще се осъществява посредством  стълби и асансьор, оразмерен за ползване от инвалиди.

На третия етаж е проектирана фитнес зала с две съблекални към нея. На това ниво също ще има канцелария за администрацията на  Община Несебър.

Началото на строителните дейности на многофункционалната сграда с обществено предназначение в село Тънково е в съответствие със строителната програма на Община Несебър за 2019г. С реализиране на проекта ще се постигне задоволяване на обществените нужди на жителите на Тънково от помещения, в които да се осъществява социалния и културен  живот на селото и ще се осигури достъп до административни услуги в населеното място.