Община Несебър даде старт на изграждането на Обществена сграда в Слънчев бряг- запад

Кметът на Несебър Николай Димитров, заместник-кметът Лазар Япаджиев и Стойко Стоянов, секретар на общината дадоха официален старт на изграждането на  Обществена сграда в Слънчев бряг- запад.

Малко преди символичната първа копка кметът Николай Димитров подчерта, че този проект е плод на съвместните действия на Общинска администрация и Общински съвет. „Когато има единение и синхрон в действията, стъпка по стъпка визията на общината се облагородява.“ , подчерта градоначалникът.

Обществена сграда- Слънчев бряг (1)Обществена сграда ще бъде триетажна с модерна архитектура и ще бъде изградена с пари от бюджета на община Несебър. На първия етаж на зданието ще има пенсионерски клуб, а по отделен вход и стълбище с асансьор ще се осъществява придвижването към горните етажи. Вторият от тях ще бъде използван за административни услуги на местните жители, като са предвидени офиси на Общинска администрация. На третия етаж ще бъде разположен кабинет за индивидуални срещи на гражданите с ръководствата на община Несебър и Общински съвет. На последното ниво ще има и зала за колективни срещи и мероприятия.

В тази многофункционална сграда ще може на едно място да се осъществяват различни дейности, които ще са в полза на живущите в района. Към сградата ще има и шест паркоместа.

Сред уважилите събитието бяха и представители на местния пенсионерски клуб, които ще са едни от честите посетители на бъдещата Обществена сграда.

Припомняме ви, че преди дни в съставните селища на общината – Равда, Оризаре и Гюльовца, официално бяха открити няколко модерни спортни съоръжение, както и два парка. В село Кошарица бе открита фитнес зала за нуждите на населеното място. Целта на местната власт е да се стимулират спорните навици, както и да се създадат места за отдих и почивка в съвременни и комфортни условия.