Нов успех за спорта в Приморско

Сияна Стратиева стана трета на европейското по карате, готви се за Световното първенство в Япония

С бронзов медал по карате – шинкиокушин се завърна от Полша състезателката от СК „Аригато“ – Приморско Сияна Стратиева. Това е второто голямо отличие от Европейско първенство за една от най-талантливите състезателки на приморския клуб.

Въпреки жестоката конкуренция от 380 състезатели от 30 държави,  Стратиева за пореден път демонстрира отлична подготовка и записа великолепно представяне. Тя успя да достигне до третото място, преодолявайки всичките си противнички в категория до 55 кг. с по-добра тактика и скорост. С това тя допълни личната си колекция и колекцията на клуба с още един бронзов медал от европейско първенство. Миналата година Сияна се изкачи на почетното трето място на европейското в Дания.

Сияна Стратиева  е състезател на националния ни отбор в този вид спорт, а поредният й успех доказва, че изборът на треньора и сенсей Христо Терзиев именно тя да представя страната ни, не е бил случаен. Следващото голямо предизвикателство пред Сияна Стратиева е световното първенство, което ще се проведе през юни в Япония.

Подготовката на Сияна и участието й в европейското и световно първенство е с финансовата подкрепа на Община Приморско, за което от спортния клуб изказват специални благодарности на кмета д-р Димитър Германов.