Ново огнище на коронавирус в община Приморско

12 заразени с covid 19 в дома за стари хора в Ясна поляна

Приморско се нарежда на второ място според броя новозаразени с коронавирусна инфекция. 18 са регистрираните нови случаи, 11 от тях от Дома за възрастни хора в с. Ясна поляна, като 6 от тях са от обслужващия персонал.  На 5 декември един от обитателите на Дома е приет в болница по спешност с други оплаквания и пробата е за коронавирус се е оказала положителна – уточни директорът Галя Янгьозова,

Домът за възрастни хора в Ясна поляна има 41обитатели и 27 души персонал. Далите положителна проба са безсимптомни и са изолирани на третия етаж на сградата. Те са обслужвани от персонал, който е преминал коронавирусната зараза.

В понеделник се очаква в Дома да пристигне специалист, който да направи щателен преглед на карантинираните. Днес е извършена е цялостна дезинфекция на сградата,а ежедневно се прави и частична дезинфекци, съобщи г.жа Янгьозова. Тя изказа удовлетворението си от съпричастността на общинската администрация и лично от кмета д-р Германов, който своевременно се отзовава при всяка нужда от подкрепа. В конкретния случай той също поддържа пряка връзка със социалното заведение и е в готовност да окаже помощ при необходимост.