Нови футболни игрища, пешеходни и велоалеи откриха в Равда

Равда вече има четири нови придобивки – две мини футболни игрища, крайморски парк , вело и пешеходна алея. Те бяха официално открити днес от кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на Общински съвет Благой Филипов, кмета на селището Андон Бакалов и общинския съветник Костадин Нищелков. И четирите придобивки са изградени с пари от бюджета на община Несебър и значително подобряват стандарта на живот и почивка както на местното население, така и на гостите на курорта.
Малко преди официалното прерязване на лентата, Благой Филипов подчерта, че благодарение на доброто взаимодействие между община Несебър в лицето на кмета Николай Димитров, и Общинския съвет, мини футболните игрища вече са факт. Той изрази мнение, че вело и пешеходната алея е преобразила облика на селището. „Надявам се Равда да се развива все така – динамично.“, бяха финалните му думи. Съветникът Костадин Нищелков, който живее в Радва, изрази мнение, че след като игрищата вече се използва активно от децата на курортното място, всички усилия са си стрували.
Кметът на Несебър Николай Димитров в словото си подчерта, че всеки един проект, по който работи общината, изисква планиране и време за реализирането му. Той бе категоричен, че благодарение на добрия синхрон между Общинска администрация и Общински съвет проектите, свързани с облагородяването визията на всички съставни селища и подобряване стандарта на живот на хората, се реализират постепенно,а резултатът е видим за всички. „Когато сме обединени и действаме единно, всяко нещо се получава както трябва. Разединението не е конструктивно и не води до никъде.“, подчерта кметът Николай Димитров.
„До сега сме работили като един отбор. Вярвам, че и занапред ще ни бъде гласувано доверие и ще работим по същия начин за просперитета и развитието на нашето населено място.“, сподели кметът на Радва Андон Бакалов. Той благодари на кмета на община Несебър, на Общинска администрация и на Общински съвет за реализирането на четирите придобивки в селото.Той подчерта, че в Равда условията за практикуване на футбол, които предоставят стадиона като цяло, са на високо ниво и доказателство за това са посещенията на отбори от цялата страна, които идват тук и провеждат своите тренировки. Той подчерта, че не малко турнири по футбол се реализират в Равда, а през месец май тази година селото бе домакин на тренировките на юношеските отбори на Ирландия и Чехия в рамките на Европейското по футбол за младежи. Кметът Андон Бакалов допълни, че мини футболните игрища, както и голямото, в непосредствена близост, са снабдени с поливни системи, за които отправи специални благодарности на Димитър Козарев и неговата фирма, която ги е изградила.
Сред гостите на събитието днес бяха Лазар Япаджиев, зам.-кмет на община Несебър, секретаря на общината Стойко Стоянов, общинските съветници Николай Киров и Кирил Киров, началник-отдели. Много жители на Равда също бяха тук, като малко преди официалното прерязване на лентата не пропусната да разговарят с двата кметове на Несебър и Равда.
Всяко едно от мините футболните игрища е с параметри 20 х 40 метра и е с естествена тревна растителност. Вело и пешеходната алея е разположена успоредно на път I- 9 – с. Равда от населеното място към кръговото движение на главния път Бургас-Варна. Вело алеята е широка 1.20 метра, а пешеходна алея, непосредствено разположена до пътното платно, е с ширината 1.50 м. Към обекта има изградено алейно осветление. Общата дължина на алеята е близо 800 метра.
Крайморският парк на Равда се намира непосредствено до морския бряг с южно изложение. Разположен е на общински имот, а разработената територия заема площ от 16 005 кв. м. В парка има няколко алеи от вибропресовани павета и плочки, водещи към плажа, монтирани са пейки и кошчета за смет, има изградено водоснабдяване и осветление. Направени са два детски къта. Първият детски кът е за малчугани до 3 години. На него са разположени детски съоръжения и пейки, а в съседство има и беседка. Втората площадка се намира в южната част на обекта, в близост до плажа. Тя е за възрастова група от 3 до 12 години. На двете места са монтирани и работят фонтани. В унисон с морската гледка, която се открива от парка, е позиционирана рибарска лодка в син цвят до една от алеите. И четирите нови придобивки в Равда допринася за по-добрата визия на курортното селище и комфорт на жителите и гостите през летния туристически сезон.