Новият дневен център за деца и младежи с увреждания в Морската градина ще е готов до края на годината

Полуразрушените казарми до Чадъра се превръщат в модерен център за рехабилитация и социализация

Изграждането на новия модерен дневен център за деца  и младежи с увреждания  на мястото на полуразрушените сгради на 24-ти Черноморски пехотен полк в Морската градина ще приключи до края на годината.

Строителството е в активна фаза, като предстои до края на пролетта да приключат по-грубите дейности. През лятото тази обектът ще бъде консервиран, тъй като тази част от парка е изключително оживена. Проектът ще бъде финализиран наесен.

AAA2 001Старата конструкция ще се запази, а вътрешното пространство ще бъде реконструирано изцяло и преразпределено според нуждите на социалното заведение. Ще се осигури достъпна и функционална сграда за децата и младите хора с увреждания, които ще посещават центъра. Той ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения.

Местоположението на сградата е изключително подходящо, тъй като в близост има плувен басейн и база за конна езда, където да се извършват терапевтични и рехабилитационни дейности.

 Проектът се финансира от Департамента на Военноморските сили на САЩ и Община Бургас.