Несебър става хандбална столица на България през септември

През септември Несебър ще се превърне в столица на България в един от най-популярните спортове в света – хандбала. Местният ХК „Несебър“ организира турнир в плажната разновидност на хандбала, като за първи път у нас подобна надпревара ще е с награден фонд.
Идеята е “Несебър Бийч Къп” още от следващото лято да прерасне в международна надпревара, а до три години да е най-големият международен турнир по плажен хандбал с над 20 участващи отбора от цяла Европа.
“Веднага след провеждането на първия турнир, ще подадем молба той да бъде вписан в официалния календар на българската федерация. После с нейно съдействие се надяваме да влезем и в този на европейската федерация”, разкри президентът на ХК „Несебър“ Цветан Стойков.
Неговият клуб спечели проект по програма на Министерството на младежта и спорта. В проекта “Зависими от спорт” вече се включиха много деца, като специално в Несебър те се научават на тънкостите на хандбалната игра на самите плажове в района.
“Несебър Бийч Къп” ще се проведе на 7-и септември, но още на 6-и ще стартират множество активности. Предвижда се мач между ВИП – фенове, както и атракция с участието на възродения отбор ЦСКА. Освен столичните “армейци” в надпреварата ще вземат участие още отборите на ХК „Несебър“ , елитните „Габрово“ и НСА.