Несебър посреща гости от Алпите

Преди няколко дни кметът на Несебър, Николай Димитров посрещна делегация от френската община Ле Каро д`Арш, Горна Савоя. Групата на гостите бе водена от посланика на България във Франция, Негово превъзходителство Ангел Чолаков и в състава и влизаха заместник -кмета  и директор на бюрото по туризъм на града Филип Пете, директора на Културния център и общински съветници.

Интереса на френските гости към нашата страна и към Несебър е провокиран от упоритата работа за популяризация на България, която българското посолство във Франция разгръща. В Ле Каро д`Арш, през този януари се състоя Български културен сезон, на който наши творци в продължение на две седмици представяха своето изкуство.Този форум отбеляза и Световната премиера на българското председателство на ЕС.

Ле Каро д`Арш е община , намираща се полите на френските Алпи под връх Мон Блан. Той е прочуто курортно средище разположено на 2500м. височина.  Състои се от пет ски курорта, 143 писти и е  един от най- старите и ценени ски  центрове за семеен туризъм в Европа.

При посещението на гостите в страната ни, специален интерес предизвика Несебър. Уникалните природни и архитектурни дадености на единствения български град в листата на ЮНЕСКО, бяха и една от основните цели на визитата на френската делегация у нас. Те посетиха Археологическия музей и обиколиха църквите и най-забележителните архитектурни паметници по маршрута на Духовния път.

На срещата между групата водена от Негово превъзходителство посланик Чолаков и кмета Николай Димитров бяха обсъдени  въпроси от взаимен интерес, свързани с международните отношения, културната обмяна и възможностите за икономическо сътрудничество в сферата на туризма и туристическото обслужване. Френските гости  бяха очаровани от Несебър и изразиха желание за на по-задълбочени връзки.