Националната седмица на четенето в СУ „Любен Каравелов” – Несебър

           Учениците от начален етап на обучение посетиха градската и училищната библиотеки, археологическия музей, организираха състезание „Най-добър четец и разказвач“ и маратон на четенето. Ученици от III в и техният класен ръководител Пенка Ганчева четоха коледни приказки на деца от детска  градина „Калина Малина“. Състезание между четци, разказвачи и илюстратори на Андерсенови приказки проведоха учениците от III е клас с класен ръководител Теофана Дечева. Възпитаниците на Пепа Радева от III б клас си размениха съчинени от самите тях приказки за коледа. Под мотото „Сподели ми книга, сподели ми знание“ учениците от III г клас с преподавател Галя Николова размениха любими детски книги.

         Учениците от прогимназиален етап на обучение участваха в тематични събития, свързани с грамотността, обединени под надслов „Езикът, който ни събира и разделя“. Те включваха презентации,  състезания по правопис, щафетно четене на произведения от български и световни класици. В часовете по информационни технологии шестокласници решаваха онлайн тест за проверка на грамотността, подготвен от Института по български език. Възпитаниците на преподавателя Таня Кехайова направиха изложба от читателски  дневници. В „Книга на книгите“ те записаха любимите си прочетени книги.

         Дванадесетокласниците с преподавател Камелия Симеонова проведоха среща-разговор с поетесата Лилия Христова, където четоха нейни творби. Учениците от XI б клас, под ръководството на учителя Златина Бахова, четоха щафетно по роли избрани части от повестта „Чичовци“ на Иван Вазов.

         След наситената със събития Национална седмица на четенето малки и големи ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър си пожелаха четенето и повишаването на грамотността да са ежедневие.